ICV obre les primàries de cap de llista a tota la ciutadania

30/09/2013

Les eleccions primàries per escollir el cap de llista d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) es celebraran entre el 5 i 7 de novembre obertes a la participació de tota la ciutadania de Cerdanyola.

El termini de presentació de candidatures s'obre demà, dia 1, i es tancarà el 14 d'octubre. Els candidats han de ser adherits a la formació. La campanya informativa de les candidatures s'allargarà fins el 4 de novembre i el procés de votacions es farà amb una urna instal·lada a la seu d'ICV de la plaça del Primer de maig del 5 al 7 de novembre. Les votacions estaran obertes a tots els cerdanyolencs majors de 18 anys, tal i com confirma el coordinador local d'ICV a Cerdanyola, Jordi Miró.

La direcció d'Iniciativa considera que aquest sistema de primàries suposa mantenir el procés de renovació de la política que impulsa el partit en què l'aposta per la participació és una realitat. David Chaparro, responsable de Comunicació de la Comissió Política Local d'ICV, manifesta la importància que la ciutadania triï el candidat a l'alcaldia de la formació i insisteix que no només volen preguntar sinó també rebre les opinions de la ciutadania.

Davant la possibilitat que no es presenti Antoni Morral, Miró reconeix que això fa que les eleccions primàries siguin més obertes ja que en el passat el lideratge de Morral havia estat incontestable. El coordinador local d'ICV veu en això una oportunitat i no té por a les disputes entre els candidats perquè la cohesió interna d'Iniciativa és total.

El procés d'eleccions primàries per al cap de llista d'ICV es va decidir dissabte en una assemblea en què es van abordar també línies polítiques estratègiques per als pròxims mesos fonamentades en la transparència, la innovació i la necessitat d'augmentar els contactes amb la ciutadania i amb la resta de forces polítiques de la ciutat.