El restaurant Capicua repetirà el reconeixement Km0
17 de febrer de 2015 a les 10:18El xef del restaurant Capicua, Issac Gómez, recollirà el dia 23 la placa que acredita l'establiment cerdanyolenc com membre de la xarxa Km0-Slow Food per un any més. El col.lectiu vol crear un model alternatiu de producció i consum d’aliments amb un treball conjunt amb la pagesia propera.
Un restaurant Km0 és aquell reconegut per l'associació Slow Food com un establiment on es cuinen plats en què es prioritza la pagesia propera i ecològica emprant aliments de temporada, evitant l'ús de transgènics i cuinant peix capturat de forma sostenible. Un plat és considerat Km 0 quan la major part dels ingredients que el componen es compren directament a la pagesia local situada a menys de 100km.
L'associació Slow Food indica que el dia 23 es lliuraran les plaques acreditatives a la plaça de l’església de Gallecs, en un acte en què es presentarà el llibre d’en Pep Salsetes La Cuina del Vallès, un recull de receptes recuperades del Vallès.
Dels 46 restaurants reconeguts al 2014 es passarà aquest 2015 a 63 repartits per tot Catalunya, i fins i tot a les illes Balears i Perpignan. El Capicua de Cerdanyola és l'únic restaurant KM0 del Vallès Occidental, reconeixement que l'any passat va rebre de mans del president de l'entitat, l'italià Carlo Petrini.
El xef de l'establiment cerdanyolenc, Isaac Gómez, ha treballat amb noms del prestigi de Martín Berasategui, Ferran Adrià o el desaparegut Santi Santamaria. Des del 2010 està al comandament dels fogons del restaurant Capicua, al passatge del Llorer, i amb l'Aïna com a responsable de sala.
Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, actualment representada a 122 països diferents. El projecte dels Restaurants Km0 d’Slow Food neix de la voluntat, de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. La mongeta del ganxet, el gall del Penedés, o la malvasia de Sitges són alguns d'aquests productes que el col.lectiu vol preservar.