Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • 25.000 persones han participat al programa Aprenem a la Xarxa als parcs metropol...
25.000 persones han participat al programa Aprenem a la Xarxa als parcs metropolitans Parc del Turonet

25.000 persones han participat al programa Aprenem a la Xarxa als parcs metropolitans

3 d'agost de 2023 a les 11:32

El curs 2022-2023, unes 25.000 persones han participat al programa Aprenem a la Xarxa als parcs i platges metropolitans. Es tracta d’un programa d’aprenentatge que es vertebra en diferents projectes educatius i de dinamització.

El programa Aprenem a la Xarxa als parcs i platges metropolitans es porta a terme en aquests espais naturals de l’àrea metropolitana amb un triple objectiu: conscienciar, divulgar i fer conèixer els valors ambientals d’uns espais amb alt valor ecològic ben pròxims a les zones urbanes. 

El projecte participatiu més sol·licitat ha estat Seguiment de caixes niu i menjadores per a ocells, dedicat a la descoberta dels ocells i al manteniment i la revisió de les caixes niu i les menjadores per a ocells insectívors instal·lades als parcs. 

La programació de primavera de les Jugatecambientals ha acollit més de 9.600 persones, amb presència en 40 parcs metropolitans, entre els quals el Parc del Turonet de Cerdanyola del Vallès. Aquest catàleg d’activitats ha permès gaudir de propostes autoguiades com espais artístics, de lectura, construcció, observació i coneixement de la natura, així com d’activitats de descoberta autònoma dels valors dels parcs i les platges. A banda, també ha comptat amb una programació diversa d’activitats dirigides per especialistes que fan descobrir al públic de manera didàctica, amena i vivencial molts conceptes relacionats amb la natura més propera a casa i d’altres relacionats amb el medi ambient en general.

En aquesta edició s’han iniciat dues noves propostes de dinamització: Visitem la Jugatecambiental i L’hora del conte, en col·laboració amb les biblioteques públiques properes als parcs. La primera proposta ha ofert a diferents escoles metropolitanes els recursos de les Jugatecambientals, en què nens i nenes d’I5 han gaudit d’una activitat de descoberta dels parcs i després d’una estona de joc educatiu en els seus espais lúdics. En segon lloc, L’hora del conte consisteix en un nou espai cultural al parc després de l’escola on la lectura es barreja amb el contacte a l’aire lliure.