Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • 32 estudiants de Cerdanyola participen al IV Campus Ítaca
32 estudiants de Cerdanyola participen al IV Campus Ítaca

32 estudiants de Cerdanyola participen al IV Campus Ítaca

12 de juny de 2007 a les 0:00

La UAB organitza la quarta edició del Campus Itaca des de ahir i fins al 19 de juliol. Es tracta d'una experiència socioeducativa única al país que acull 374 nois i noies d’Instituts d'Educació Secundària d'arreu de Catalunya, repartits en tres torns entre els mesos de juny i juliol. 32 d’aquests estudiants són alumnes de centres de Cerdanyola.

El Campus Ítaca és un programa socioeducatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona per a estudiants de secundària. L'objectiu d'aquest programa és animar els alumnes a continuar estudiant després d'acabar l'etapa d'ensenyament secundari obligatori. Alhora vol ser un espai de convivència entre alumnat d'entorns socials diversos i potenciar l'ús del català com a vehicle de comunicació.

La coordinadora del projecte, Pilar García, explicava que el Campus combina activitats diverses, des de les més acadèmiques a les més lúdiques, amb l’objectiu comú de demostrar que "es possible divertir-se i aprendre alhora". El Campus 2007 manté l'estructura de funcionament de les anteriors edicions tot incorporant-hi nous projectes, noves relacions amb la tecnologia més avançada, nous debats i activitats d'autosuperació.

El programa va adreçat a alumnes de 15 anys que han acabat 3r d'ESO i que durant el proper curs, l'últim de l'etapa obligatòria, hauran d'optar entre accedir al món laboral, cursar algun mòdul professional de grau mitjà, o continuar el batxillerat. El batxillerat els permetrà fer estudis universitaris o mòduls professionals de grau superior i accedir a un lloc de treball més qualificat, "perquè el país necessita gent formada".

El perfil d'alumnat al qual va adreçat són estudiants amb bones capacitats però que pel seu entorn familiar i social o per altres motius, no sempre se senten atrets per l'opció de continuar estudiant, possibilitat que, d'altra banda, veuen difícil i costosa. Les activitats es fan en grups de treball cooperatiu. El primer dia es dedica a la reflexió sobre la importància del treball en grup i la necessitat de consensuar els criteris per a la seva organització, consolidació i efectivitat del treball, "entenent l'aprenentatge com un procés social".

La jornada al Campus comença a les 9 del matí i acaba a les 6 de la tarda. Organitzats en grups de deu alumnes, cada grup té un tutor o tutora que els acompanya i orienta en totes les activitats que fan durant la seva estada a la Universitat. Els tutors són joves llicenciats o estudiants d'últim any d'universitat que tenen experiència de treball amb grups d'adolescents.