Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

6.000 euros per a material de neteja del chapapote

6.000 euros per a material de neteja del chapapote

24 de febrer de 2003 a les 0:00

Cerdanyola comprarà material per atendre voluntaris i treure chapapote de les platges de la Costa da morte per valor de 6.000 euros. Aquesta quantitat és la recollida finalment al festival Cerdanyola amb Galícia organitzat per les entitats de la població i que, per decisió de les mateixes entitats, s’enviarà ala confraria de mariners de Muxía, una de les poblacions més afectades pel vessament de fuel del Prestige. La compra i trasllat del material l’assumirà l’Ajuntament l’assessorament del Grup de Voluntaris i Artistes de Muxía, grup que ja va participar el passat 26 de gener al festival d’entitats locals.

Les entitats organitzadores del festival Cerdanyola amb Galícia consideren, segons fonts municipals, que aquesta iniciativa marca un precedent històric molt important d’autoorganització de les entitats de la ciutat per fer un acte conjunt. Les entitats locals van qualificar l’organització del festival d’exemplar en la reunió de balanç i van remarcar el gran esperit de col·laboració entre les entitats del municipi. En aquest sentit, a la reunió es va felicitar especialment l’Esbart Sant Marçal, la Peña Flamenca, la Casa de Aragón i a l’Irmandade Galega per l’esforç d’iniciativa i coordinació de la campanya.

La trobada de les entitats va servir per informar de la donació,per part del Partit Popular (PP) de 600 euros per a la campanya Cerdanyola amb Galícia i de la iniciativa posada en marxa pels fotògrafs Xavier Olivé i Pepe Urbano que han cedit les fotografies que van fer al llarg del festival a les entitats i públic participant perquè amb la venda de les còpies es puguin recaptar més diners per la campanya solidària amb Galícia. Les fotografies es van fer amb el suport dels establiments Imago, Tardós Fotografia i la revista local Tot Cerdanyola. Les botigues de fotografia faran les còpies amb el mínim cost de forma que sigui el marge de guanys per imatge sigui més ampli i es puguin destinar més diners a la campanya Cerdanyola amb Galícia.