Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • 8 de març a l'escola Serraperera: lliçons d'igualtat per a un món millor

8 de març a l'escola Serraperera: lliçons d'igualtat per a un món millor

15 de març de 2017 a les 10:23

L’Escola Serraperera commemora cada any el dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Ho fa treballant-ho amb les nenes i els nens des de diverses perspectives, presentant-los dones rellevants que deixen ben clar amb el seu testimoni que el sexe no hauria de ser un element discriminatori en cap ordre de la vida. Les dones estan preparades per afrontar qualsevol tasca, tal i com la poden fer els homes.

Aquest any l’Escola ha treballat amb dones de Cerdanyola d’àmbits tan diversos com la cançó, l’art i la ciència. Alba Carmona, cantant del grup Las Migas, Marutxi Beaumont, artista i professora de l’Escola d’Arts Plàstiques de l’Ateneu i Maria José Buzón, científica i investigadora de l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron, han visitat l’escola, s’han sotmès a les preguntes dels infants i fins i tot han fer creacions juntes.

L’Alba Carmona, cantant del grup Las Migas, du el flamenc a la sang. Va iniciar la seva formació en cante i ball flamenc a la Casa d’Andalusia de Cerdanyola del Vallès. Posteriorment es llicencia a l’ESMUC amb el grau superior de música com a intèrpret de flamenc, sent la primera en assolir aquesta formació.

Els infants de primer i segon de l’Escola Serraperera van treballar la vida de la cantant per, després, redactar les preguntes corresponents que li van formular. L’Alba les va respondre totes. Per exemple, li van preguntar que si es va posar  molt nerviosa el primer cop que va actuar en directe. O si li agraden altres arts, a banda del cante i el ball.

La Marutxi Beaumont, artista i professora de l’Escola d’Arts Plàstiques de l’Ateneu, va treballar amb els pàrvuls de l’escola. I ho va fer presentant-los el pintor Vassili Kandinski. Els va dir que aquest artista explicava que qualsevol obra d’art comença amb un punt. Després arriben les línies, les corbes, etcètera. Dit i fet. Quartilles, retoladors i música per dibuixar. Les nenes, els nens i la Marutxi van començar a crear. Poc a poc, bocí a bocí, les nines de Marutxi van prenent forma i color. Tothom hi participa, tothom vol aportar el tros de la seva obra al treball col·lectiu.

La científica Maria José Buzón, una de les guanyadores del premi L'Oréal-Unesco dins del programa La dona i la ciència, és entrevistada pels infants de tercer i quart de l’Escola Serraperera. La investigadora de l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron és preguntada per què va decidir ser científica. Als menuts i les menudes els impressiona molt que a través de la recerca es puguin descobrir medicaments que serveixin per lluitar contra les malalties. D’entre elles el VIH. Per a la investigadora, encara s’ha de treballar perquè es produeixi una equiparació entre les dones i els homes en el món de la ciència.

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat i LGTBI, ha col·laborat amb l’Escola Serraperera per organitzar el cicle de xerrades amb dones cerdanyolenques de l’actualitat. La regidora de Polítiques d'Igualtat, Elvi Vila, destacava la feina que es fa des de l’escola per trencar barreres i aconseguir una societat igualitària per dones i homes.

Galeria d'imatges