Concert solidari al Castell en favor de l'educació i l'alimentació de més d'un milió d'infants
22 de novembre de 2017 a les 12:01El Castell de Sant Marçal obrirà aquest divendres les seves portes per acollir un esdeveniment solidari. Es tracta d'un concert a benefici de l'onegé Mary's Meal, entitat encarregada de fer arribar menjar, educació i esperança a més d'un milió de nens del món.
Audios
22-11-2017 Conxi Gil
22-11-2017 Elisalex Löwenstein
22-11-2017 Marta Manen
El concert començarà a les 20h i comptarà amb la participació dels membres de l'Orquestra de Cambra de Cerdanyola (OCC): Kay Gleusteen i Katherine Ordronneau; la Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) i les corals del Turó de Guiera, del Col·legi Montserrat, la Camerata Coral de Sant Cugat i la Coral de l’Agrupació Musical de Cerdanyola.
L'entrada-donatiu té un preu de 15 euros
El concert, segons els seus organitzadors, l’Orquestra de Cambra de Cerdanyola i la mestre d’educació musical, Conxi Gil, es farà a l’interior d’una sala del Castell i serà una actuació variada on cada participant farà 3 o 4 peces i, al final, interpretaran una conjunta al final de l'espectacle.
Canviar la vida de les persones
La Fundació Mary’s Meals Spain té com a principal objectiu fer arribar menjar als col·legis de més d’un milió de nens de 14 països. Un menjar capaç de canviar la vida de les persones, atraient a les aules a nens que pateixen fam. Els menjars els alimenta, la qual cosa els facilita l’aprenentatge i els dóna la possibilitat d’optar a un futur millor.
Segons explica la presidenta de la fundació a Espanya, Elisalex Löwenstein, l’entitat és la responsable de que arribi l’aliment, el seu control, així com d’aspectes relatius a la neteja, el progrés educatiu dels nens i la seva salut.
D’altra banda, aquests menjars són també, d’una banda, una manera d’ajudar les famílies que pateixen per poder alimentar els seus fills i, de l’altra, suposen un ajut per a l’economia global del país. I és que, sempre que és possible, serveixen productes de proximitat, ajudant d’aquesta manera a la comunitat més propera i als seus agricultors i granjers, així com al desenvolupament econòmic general de la zona.
Per a Marta Manen, membre de la Junta de la Fundació, és una via d’escapament a la probressa i un raig de llum d’esperança i que representa un cost anual per nen de tan sols 15’60 euros.
En total es veuen beneficiats 1.230.171 nens de països com: Kènia, Libèria, Malawi, Sudan del Sud, Tailàndia, Uganda, Zàmbia, Síria, Líban, Benín, Myanmar, Equador, Haití i l’Índia. El 93% dels donatius van a programes directes d’alimentació i el restant 7% a despeses administratives.