A un pas de la Fase d’Ascens

6 de febrer de 2022 a les 14:04

El CBF Cerdanyola guanya 49-59 al CEJ Hospitalet, que fins a aquesta jornada es mantenia invicte com a local, després d’un partit molt intens en el tram inicial. Les verdes a estan a una victòria de certificar la seva classificació per la fase d’ascens, tot i que la poden celebrar abans si algun dels seus perseguidors perd el seu respectiu partit de lliga.

Al Pavelló Municipal de Les Planes es va viure el que era el partit de la jornada 15 de la Copa Catalunya. S’enfrontaven CEJ Hospitalet i CBF Cerdanyola, o el que és el mateix, terceres contra primeres. Tots dos equips necessitaven la victòria, ja que s’estan jugant classificar-se per la fase d’ascens, a la que només accedeixen els dos primers de cada grup.

El partit va començar amb el conjunt negre fent la primera mossegada en el marcador, ja que en els primers 5 minuts va fer molt efectiu el seu joc ràpid per col·locar el 9-4 en el marcador. A partir de llavors, les verdes van saber reaccionar amb un bon parcial de 0-16, encarant l’últim minut del primer quart amb 11 punts d’avantatge (9-20). Les locals van poder maquillar el resultat i van arribar al final dels primers 10 minuts amb el marcador de 14-22.

Al segon quart, les de Pili Bilbao van assolir la màxima diferència del partit, arribant a tenir una aventatge de 12 punts a falta de 6 minuts pel descans (16-28), on va ser clau el bon encert d’Ana Alonso des de sota l’aro. No obstant això, les hospitalenques no van llençar la tovallola i gràcies a un parcial de 8-0 a l’últim minut, on va ser clau la figura de Belén Armengol, van ficar-se de nou en el partit, arribant a l’entre temps amb el resultat de 28-32.

A la represa, les locals van posar emoció el partit col·locant-se a només 2 punts del Cerdanyola, aventatge que les verdes van estar mantenint a ratlla els primers 3 minuts de joc (34-36). De nou, les de Pili Bilbao van obrir una escletxa de 10 punts, gràcies al bon encert des de la linia de tirs lliures, a falta de 3 minuts per començar el darrer quart (34-44). Una bona embrenzida final de l’Hospitalet les va apropar de nou en el marcador, fent que s’arribés als últims 10 minuts de joc amb el marcador final de 42-46.

A l’últim quart, es van viure moments d’incertesa, ja que les locals van apretar molt, en part gràcies al suport de la seva grada (que estava a reventar d’aficionats), però això no va impressionar a les vallesanes que van saber aguantar la mínima aventatge de 2 punts en els primers 5 minuts de joc (44-46). El moment decisiu del matx va ser un triple de Ruth Allison a falta de 3 minuts pel final, situant al seu equip 8 punts per sobre (46-54). Les verdes van seguir ampliant l’aventatge fins als 10 punts de diferència en l’últim minut (46-56). Ja no perdrien aquesta distància en els últims segons i es van endur el tretzè  triomf de la temporada i l’onzè de forma consecutiva després de vèncer per 49-59.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola està a una victòria de classificar-se per la fase d’ascens a Lliga Femenina 2. Si guanya a CEEB Tordera la propera setmana, ho aconseguirà. Ara bé, si CEJ Hospitalet perd el partit que té pendent contra el CN Terrassa el dimecres o Manresa i/o el propi Hospitalet perden el seu compromís de lliga de dissabte, ho podran celebrar abans de jugar el seu matx de diumenge en terres maresmenques a les set de la tarda.

Fitxa tècnica

CEJ Hospitalet (49): Belén Armengol (18), Carla Ortas (0), Francina Ayuso (0), Aina Grané (0), Carla Arnuelos (2), Marina Portillo (7), Sheila Pérez (2), Alba Acevedo (6), Ariadna Simón (9), Raquel Alonso (0), Laura Prado (0), Irene Batalla (5).

CBF Cerdanyola (59): Carla Pérez (7), Ruth Allison (9), Eva González (4), Eva Almasque (6), Laia Espin (5), Anna Iglesias (9), Iona Garcia (0), Mar Moreno (0), Elena Murcia (0), Ana Alonso (16), Lorena Del Moral (3).

Parcials: 14-22 // 28-32 // 42-46 // 49-59.