Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Academia Merceditas, una acadèmia online de Cerdanyola destinada a persones amb...
Academia Merceditas, una acadèmia online de Cerdanyola destinada a persones amb diversitat funcional Laura Márquez, directora de l'Academia Merceditas

Academia Merceditas, una acadèmia online de Cerdanyola destinada a persones amb diversitat funcional

22 de febrer de 2024 a les 11:13

El Rotary Club de Cerdanyola ha atorgat l’XI Beca Rotary a l’Emprenedoria, que busca impulsar el projecte més innovador i factible de joves emprenedors de la ciutat, al projecte Academia Merceditas, una acadèmia online destinada a persones amb diversitat funcional i altres necessitats especials.

Audios

22-02-2024 Entrevista Laura Márquez (Academia Merceditas)

La impulsora d’aquest projecte pedagògic és l’educadora cerdanyolenca Laura Màrquez, educadora, mestra de primària, mestra d’educació especial des de fa 15 anys i amb molta inquietud per la vessant més emocional de l’educació. Fruit d’aquesta inquietud d’anar més enllà de les aules, neix el projecte Academia Merceditas, un homenatge a la seva tieta Merceditas, una dona amb discapacitat intel·lectual i un gran amor per la vida que va jugar un paper fonamental en la formació com a persona de la Laura i la seva germana.

L’Acadèmia Merceditas és un portal ple de recursos educatius i de trobades virtuals que ofereix un programa tancat de 12 setmanes de durada. Les persones usuàries accedeixen als continguts, amb un tema a treballar diferent cada vegada, i unes tasques adaptades al seu nivell. El mètode d’aprenentatge se centra en vídeo-classes, trobades en directe i tasques a fer que giren al voltant d’una temàtica concreta. Márquez explica que “el que va començar com una acadèmia online s’ha convertit en una experiència molt vivencial, ja que s’estableix un contacte permanent amb alumnes i les seves famílies”.

Laura Márquez promou l’aprenentatge d’habilitats socials per aconseguir una major autonomia en el dia a dia dels seus alumnes, treballant la presa de decisions, la millora de l’expressió oral o el coneixement dels protocols socials en esdeveniments com ara trobades familiars, bodes o funerals. Un procés d’aprenentatge que “els ajuda a créixer com persones, a guanyar autonomia i a prendre consciència de tot allò del que són capaços de fer en una societat que massa sovint els deixa de banda”.

“Malgrat tractar-se de trobades virtuals, els alumnes acaben compartint un espai comú que traspassa la fredor de les pantalles i construeix vincles i complicitats, aprenent uns dels altres, passant una bona estona”, diu Márquez. Un altre dels objectius del portal educatiu “és trencar estigmes i tabús de la societat cap a les persones amb discapacitat intel·lectual, unes grans desconegudes que acostumen a generar incomprensió o llàstima o por a allò que es percep com diferent”.

Academia Merceditas està sempre oberta al portal https://academiamerceditas.com/ i les persones interessades es poden inscriure als cursos en qualsevol moment contactant a hola@academiamerceditas.com o a través del perfil d’Instagram #academiamerceditas.