Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Acebes es compromet a cobrir les vacants policials abans del 2004
Acebes es compromet a cobrir les vacants policials abans del 2004

Acebes es compromet a cobrir les vacants policials abans del 2004

30 d'octubre de 2002 a les 0:00

El ministre de l'Interior, Ángel Acebes, s'ha compromès a completar les plantilles de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil davant la delegació d'alcaldes vallessans, entre ells la de Cerdanyola, que formen la comissió de seguretat de la comarca. Cristina Real fa un balanç molt positiu d'aquesta reunió, celebrada ahir a la tarda a la Delegació del Govern, a Barcelona.

El compromís d'Acebes comporta que comencin a incorporar-se nous agents policials a partir del mes vinent i fins al desembre del 2003. Els efectius policials arribaran a la comarca de manera esglaonada i, segons explica Real, procediran d'aquells municipis on ja s'hagi realitzat el desplegament dels Mossos d'Esquadra, cos de seguretat que no arribarà a la nostra comarca fins el 2007. En aquest sentit, i a partir de novembre, els Mossos d'Esquadra començaran el seu desplegament a les poblacions del Maresme, el Barcelonès Nord i a una part del Vallès Oriental. A més, una part dels 3.000 agents nous que sortiran de les acadèmies de policia de tot Espanya també es destinaran al Vallès Occidental a partir de l'any vinent.

La comissió d'alcaldes -formada a més de Real pels de Sabadell, Manuel Bustos, Sant Cugat, Lluís Recoder, Santa Perpètua, Isabel Garcia, Sentmenat, Josep Vilaró i Sant Quirze, Sebastià Ruiz- va destacar la preocupació a les 23 localitats vallessanes per la falta d'efectius policials. En aquest sentit, Cerdanyola compta actualment amb 49 agents del Cos Nacional de Policia quan hauria d'haver-hi 71, una situació similar a la municipis com Montcada i Reixac, Ripollet o Sant Cugat, mentre que d'altres, com Terrassa o Sabadell, tenen més dèficit d'agents.