Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Acord entre els governs Central i de la Generalitat per impulsar la millora dels...
Acord entre els governs Central i de la Generalitat per impulsar la millora dels accessos de l'AP-7 Nus de l'AP-7 amb la C58, la B30 i la N150 (Foto Google Maps)

Acord entre els governs Central i de la Generalitat per impulsar la millora dels accessos de l'AP-7

19 de febrer de 2024 a les 9:40

La millora de l’enllaç de la AP-7 amb la C-58/B-30/N150 a Cerdanyola podria estar més a prop amb l’acord del ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible amb la Generalitat de Catalunya per iniciar la tramitació administrativa i econòmica del conveni per millorar la connectivitat de les autopistes AP-2 i AP-7. La inversió al conjunt de les obres s’estima en 250 milions d’euros.

La Generalitat durà a terme l'execució de les actuacions que s’han consensuat i el ministeri finançarà l'execució fins a una inversió estimada de 250 milions d'euros, d'acord amb les condicions que s'han establert al conveni.

Les actuacions tenen com a objectiu principal la millora dels corredors d’aquestes autopistes per fer-los més accessibles al territori i adaptar-los a la nova configuració de la mobilitat fruit de l’alliberament dels seus peatges el setembre de 202. Una de les actuacions previstes és la millora d'enllaços existents i les seves connexions per tal d'augmentar la seva capacitat i funcionalitat, entre aquests el de l’AP-7 amb la C58/B30/N150 i a Cerdanyola també es farà una milllora de la B-30, entre els quilòmetres 6,8 i 8,2.

En el moment de la presentació inicial d'aquest pla, al 2022, el secretari general d'Infraestructures, Xavier Flores, destacava la importància de la millora d'aquest accès per augmentar la seva fluïdesa i evitar que hi hagi cues al tronc de l'autopista, millorant així també la seguretat de la via. 

A més, també s'inclou al conveni la licitació, la contractació, el seguiment i la supervisió de les obres i de les assistències tècniques per part de l'Executiu català.