Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Adeu a la mascareta obligatòria en el transport públic
Adeu a la mascareta obligatòria en el transport públic Foto de Tatyana en Pexels.com

Adeu a la mascareta obligatòria en el transport públic

8 de febrer de 2023 a les 8:10

El Consell de Ministres ha aprovat l'eliminació de l'ús obligatori de les mascaretes transport públic La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que la decisió es produeix amb el parer favorable dels experts i després d'escoltar el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Cal seguir portant mascareta en centres sanitaris, sociosanitaris i farmàcies.

Carolina Darias indica que l'eliminació s'adopta en un moment d'estabilitat dels casos de Covid-19, amb una tendència clara a la Baixa, però recorda que l'ús obligatori de la mascareta es manté en centres i serveis sanitaris i a les farmàcies, així com als centres sociosanitaris, per a les persones que hi treballin i els visitants.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, confirmava l’eliminació de l’ús obligatori de la mascareta en transport públic ahir a la sortida del Consell de Ministres, tot recomanant un ús responsable de les mascaretes en espais tancats, multitudinaris, amb símptomes de malaltia respiratòria. La ministra recorda que encara és obligatòria a farmàcies i centres sanitaris i sociosanitaris. 

Des del ministeri de Sanitat s’insisteix en recomanar l’ús de la mascareta a les persones que presenten simptomatologia compatible amb una infecció respiratòria aguda i persones vulnerables. També es recomana el seu ús en espais tancats i en esdeveniments multitudinaris, així com a l'entorn familiar i en reunions o celebracions privades, en funció de la vulnerabilitat dels participants.