Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Afocer inaugura l'exposició de l'Aphotoreporter amb el lliurament de guardons

Afocer inaugura l'exposició de l'Aphotoreporter amb el lliurament de guardons

13 de setembre de 2023 a les 10:48

Les millors fotografies de la VI Biennal Aphotoreporter s’exposen fins al 30 de setembre a la Sala Elisa Arimany de la Biblioteca Central de Cerdanyola, una mostra que s’inaugurarà oficialment aquest divendres, dia 15, amb el lliurament de guardons a alguns dels autors premiats en el concurs de fotoperiodisme organitzat per l’Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet (Afocer).

Diego Herrera va guanyar el Premi d’Honor d’aquesta edició amb la sèrie de fotografies Ucraïna, l’última guerra a Europa, un reportatge esfereïdor sobre la cruesa de la guerra, segons destaca el president de l’Afocer. El veredicte d’aquesta sisena edició de l’Aphotoreporter va destacar, en la categoria de fotoperiodisme lliure, a Bekir Yesiltas, de Turquía; a la secció de fotografia social s’ha premiat la mexicana Adriana Muñoz, i la millor col·lecció ha estat la de l’espanyol Diego Herrera, que assolia també el Premi d’Honor absolut.

Enguany han participat en el concurs 121 autors que han presentat unes 1.400 fotografies aproximadament. La biennal de l’Afocer, creada al 2011 prenent el relleu del premi internacional Aqüeducte, té com a objectiu conèixer la producció de fotografia documental, especialment els reportatges amb continguts informatius i/o de rellevància humana.

Des de l’Afocer destaquen que enguany s’ha incorporat la secció de fotografia social amb l’objectiu “de poder rebre fotografies d’arreu relacionades amb la vida humana, que facin referència als problemes que s’han generat a la població, derivats de conflictes bèl·lics, socials, econòmics... Crisis de qualsevol tipus que afecten a la convivència social i al benestar de l’ésser humà”.

Des de l'entitat organitzadora manifesten que e aquesta biennal el que més prima en la valoració del jurat és l’impacte visual i social i, en definitiva, la història que ens expliquen a través de les imatges. Les fotografies arriben de tot el món, d’Índia, Iran, Itàlia o Turquia, entre d’altres, i mostren situacions bèl·liques o socials que pot ser seria difícil conèixer a través d’altres mitjans.

L’exposició s’inaugurarà el divendres dia 15 de setembre, a les 18:30 h, moment en què es farà el lliurament dels guardons a alguns dels autors premiats a la Biennal.

 

Galeria d'imatges