Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Aiscondel fa vaga contra l'expedient de regulació de 46 treballadors
Aiscondel fa vaga contra l'expedient de regulació de 46 treballadors

Aiscondel fa vaga contra l'expedient de regulació de 46 treballadors

5 de novembre de 2003 a les 0:00

Els treballadors i treballadores de l’empresa Aiscondel Laminados S.A. de Cerdanyola han iniciat aquest matí la primera de les dues jornades de vaga de 4 hores per torn convocades per la manca d’acord amb l’Expedient de Regulació d’Ocupació que afecta a 46 dels 103 integrants de l’actual plantilla.

El secretari del comitè d’empresa d’Aiscondel, José Haro, creu que la situació actual "s’ha de buscar quan Uralita compra la planta d’Aiscondel al carrer Santa Anna fa 10 anys i fruit de la manca d’interès i d’inversions s’entra en una espiral de pèrdues, passant dels 600 treballadors d'aleshores als 103 actuals. Ara la planta d’Aiscondel a Cerdanyola ha estat comprada per l’empresa basca Vinilikas Industrial S.L., qui és la que aplica l’Expedient de Regulació d’Ocupació. Nosaltres confiem en els nous propietaris i les seves intencions de mantenir a una part de la plantilla, aquí el gran culpable és Uralita, més preocupats per treure beneficis amb l’especulació immobiliària que l’activitat industrial".

Treballadors i empresa es troben ara en ple procés negociador. El comitè demana que l’Expedient de Regulació, el tercer en 20 anys, es contempli com una continuació de l’anterior. El comitè planteja que els acomiadaments siguin voluntaris i pagant 37 dies per any treballat. En el cas de les pre jubilacions es parla de fixar un mínim per pagar el 100 percent del sou net fins als 61 anys.

Després de la reunió mantinguda ahir al Tribunal Laboral de Catalunya sense aconseguir avenços significatius, demà es tornaran a seure a negociar representants de les dues parts en conflicte amb la voluntat d'aprorpar diferències. La intenció del comitè és incloure en l’acord al que s’arribi que les condicions que es pactin ara mantinguin la seva validesa de cara a futurs Expedients.

José Haro afegeix que "el Banc de Sabadell, propietari dels terrenys on s’ubica la planta d’Aiscondel després de la seva compra a Uralita, imposa un lloguer molt alt als propietaris, amb la intenció de fer-los fora per construir pisos, fruit de l’acord amb l’anterior govern municipal. Aquesta situació pot fer enrera al nou propietari, Vinilikas Industrial S.L., en la seva intenció de mantenir la producció a la planta de Cerdanyola. Però haurien de saber que l'actual govern municipal no permetrà la construcció de pisos en un sòl que vòl mantenir per a usos industrials".

La presidenta del comitè d’empresa, Rosa Vilaró, insisteix en demanar a Vinilikas Industrial S.L., "el compromís d’aplicar un pla industrial sòlid i amb inversions que asseguri el futur de la plantilla que mantingui el seu lloc de treball. I si pensen tancar-la del tot que garantitzin el trasllat a un lloc proper dels treballadors que quedin".

Si a la reunió prevista per a demà no s’assoleixen uns acords satisfactoris, el comitè d’empresa pensa convocar noves jornades de vaga de més llarga durada.