Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Alumnat de 3r i 4t d'ESO realitza l'activitat d'educació viària 'Circulem en pat...
Alumnat de 3r i 4t d'ESO realitza l'activitat d'educació viària 'Circulem en patinet elèctric'

Alumnat de 3r i 4t d'ESO realitza l'activitat d'educació viària 'Circulem en patinet elèctric'

16 de març de 2023 a les 10:21

Aquesta activitat és específica pera l’alumnat de 3r i 4t d’ESO ja que s’ha de tenir un mínim de 14 anys per ser conductor d’un VMP a Cerdanyola (cada municipi estableix l’edat mínima a la seva població).

L’accidentalitat d’usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP) s’ha incrementat molt en els últims anys i des de la Unitat d’Educació viària de Cerdanyola es va considerar que era una necessitat oferir una activitat específica relacionada amb el patinet elèctric en el marc de les activitats del Programa del Cerdanyola Educa.  

Durant les properes 3 setmanes quasi 500 alumnes faran aquesta activitat a la pista coberta del Poliesportiu Can Xarau, on es treballarà l’àmbit normatiu, tècnic i pràctic (conducció) dels patinets elèctrics, els quals s’han llogat per poder fer l’activitat i es realitza amb la col.laboració d’un tècnic especialista en aquest tipus de vehicles per fomentar una mobilitat segura pel carrer. Amb aquest tipus d'activitats la Policia Local de la ciutat continua treballant per millorar la seguretat viària a Cerdanyola.

L'activitat s'inicia amb la presentació dels monitors d'educació per a la mobilitat segura i una conversa guiada sobre conductes orientades al correcte ús de les vies, normativa i informació tècnica per arribar a la valoració personal sobre el concepte del risc i de la seguretat. 

La segona part de l'activitat consisteix en circular en Vehicle de Mobilitat Personal (VMP) al Parc Juvenil de Trànsit. 

Els objectius de l'activitat d'educació viària són:

-Explicar a l'alumnat les normes bàsiques per fer una conducció segura amb Vehicle de Mobilitat Personal (VMP) i realitzar una mobilitat segura pel carrer.

-Treballar les conseqüències de les decisions que prenen. 

-Augmentar la consciència de l'alumnat respecte a la responsabilitat necessària a l'hora d'utilitzar les vies. 

-Posar en pràctica els coneixements adquirits en una situació simulada amb la conducció de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

-Prendre consciència sobre la necessitat i obligatorietat de portar el casc.