Alumnes d'Arts Plàstiques de l'Ateneu protesten per l'augment de les quotes
15 de juny de 2012 a les 0:00En un manifest fet públic, el col·lectiu, que integra alumnes dels tallers de ceràmica, vitro fusió, gravat, escultura, pintura, joieria, dibuix i tècniques decoratives, considera injustificable “l’augment del 30% de les taxes trimestrals” i mostren el seu desacord amb “l’excusa endèmica de que l’escola és deficitària”.
Alumnes de l’Escola d’Arts Plàstiques de l’Ateneu han posat en marxa una campanya de protesta per l’augment de les quotes dels tallers per el curs vinent.
Els alumnes reclamen que no s’augmentin les quotes i és per això que estan fent una recollida de signatures que lliuraran als responsables municipals junt amb el manifest elaborat. Una de les alumnes afectades, Carme Brasó, destaca la importància de poder organitzar-se i fer sentir la seva veu.
El grup d’alumnes de l’Escola d’Arts Plàstiques afirma que “mai s’han presentat els comptes de les entrades i despeses del servei com a tal de forma pública” i reclama que se’ls tingui en compte, que “s’estableixin mecanismes de participació” i que hi hagi “transparència pública en les informacions”.
Els alumnes sostenen que el servei no és deficitari i que “no es pot carregar sobre les quotes tot el que costa tenir en funcionament l’Ateneu”. Carme Brasó reclama explicacions del perquè s’ha aprovat aquest augment i no descarta contactar amb les formacions polítiques amb representació al consistori per conèixer els motius que els han portat a donar el seu vist-i-plau a aquest increment.
Els alumnes denuncien manca d'inversions en els tallers
En el manifest també es reivindica un projecte consolidat per a l’escola ja que, segons asseguren, els tallers fan un servei que va molt més enllà de la simple transmissió de coneixements. Per al col·lectiu, els tallers serveixen com a “lloc de trobada generacionals, espai de relacions humanes i com a una xarxa on moltes persones troben un suport emocional i afectiu que els ajuda a superar situacions personals adverses”.
Carme Brasó indica que fa anys que no s’inverteix en l’escola, les condicions dels treballadors no són bones i, en definitiva, “estan sota mínims”. Els alumnes expliquen que el servei funciona amb èxit “gràcies a la creativitat, l’esforç i la dedicació de les seves mestres”.
A pocs dies de que s’iniciïn les inscripcions per als tallers, els alumnes afirmen que s’han aprovat els increments de preu però no les possibles bonificacions o excepcions que podrien ajudar a reduir les quotes segons les situacions particulars de cada alumne.
L’escrit fet públic per a la campanya assenyala que “un important percentatge d’alumnes estan en situacions econòmiques personals o familiars que faran difícil poder assumir un augment tant desproporcionat”. I això fa preveure, “que per el curs vinent hi hagi menys matrícula i els responsables del servei tornaran a amenaçar amb el tancament de grups”. Davant aquesta situació, els alumnes veuen “perillar la continuïtat de l’Escola de l’Ateneu”.
Els alumnes del centre afirmen que faran arribar les signatures a la regidora de Cultura, Montserrat Montiel, amb la que els hi agradaria mantenir una conversa per conèixer de primera mà els motius concrets d’aquest increment. Brasó recorda a les autoritats municipals que “de les inversions culturals en gaudeix tothom una mica”.
En els propers dies, els alumnes de l’Escola d’Arts Plàstiques de l’Ateneu continuaran recollint signatures que es lliuraran en breu al consistori.