Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

Alumnes del Banús fan Erasmus a Irlanda i Polònia

Alumnes del Banús fan Erasmus a Irlanda i Polònia

17 de maig de 2022 a les 8:53

13 alumnes de primer i segon de batxillerat tecnològic de l'Institut Banús van participar del 25-30 d'abril tretze en el projecte d’Erasmus+ sobre Internet of things for future a Dublin, mentre un segon grup amb 6 alumnes ho feia en el projecte Non tòxic lifestyle a la localitat polonesa de Sierpc.

L’alumnat de l’Institut Banús ja va participar l’any passat en una experiència a la ciutat txeca de Brno sobre el projecte Internet of things for future i en aquesta ocasió han pogut conèixer “la història de Dublín amb les explicacions d’un simpàtic capellà i voltar per les seus europees de les empreses Google i Meta” -l’empresa de Facebook, Instagram o WhatsApp, entre d’altres gegants tecnològics-. Des de l’institut expliquen que va ser una jornada destinada a exposar projectes tecnològics, en el cas de l’alumnat de primer de batxillerat els projectes preliminars i en el cas de segon treballs de recerca relacionats amb la matèria.

Fonts de l’institut expliquen també que professors de la Universitat Tecnològica de Dublín van oferir un taller de programació de dispositius IoT que va ser “un repte molt interessant i engrescador tant pel professorat com per l’alumnat assistent”.

A l’institut expliquen que els projectes Erasmus+ “sempre impliquen activitats educatives amb l’objectiu del projecte, però també moltes d'altres de caràcter lúdic i cultural”. En aquest sentit, l’alumnat que va participar en aquestes sessions a Dublin es “van banyar a les platges de Howth, van visitar l’innovador museu de la ciència W5 Online de Belfast, es van divertir fins l’esgotament a les muntanyes de Wicklow fent una cursa en una pista americana plena d'obstacles de 6 km per acabar jugant un partit de futbol on Irlanda es va imposar clarament contra un combinat Txec-Català”.

Pel que fa a l’estada a Polònia, l’alumnat cerdanyolencs participava al projecte Non toxic lifestyle per treballar sobre la importància de portar hàbits saludables, tant personalment com mediambiental. Ho van fer acompanyats per alumnes polonesos, però també per joves d’Eslovàquia i Turquia.

El grup va visitar la capital, Varsòvia,  i el museu de la ciència Copernicus Science Centre on van fer “petits tallers que, juntament amb els preparats pel professorat, donaven les bases de desenvolupament del projecte”. A la província de Mazovia, l’alumnat del Banús també van visitar la ciutat medieval de Torun per acabar visitant una depuradora d’aigües residuals i realitzant diversos tallers d’elaboració de cosmètics i sabons naturals.

En la part més lúdica, el grup de joves cerdanyolencs van poder “tastar plats deliciosos típics de Polònia, com ara els dumplings, vam aprendre balls típics de Polònia i Turquia i, sobretot, vam gaudir al màxim la nostra última nit” en un sopar de gala.

Des del centre indiquen que “una singularitat d’aquest projecte, especialment després de la pandèmia, fou que l’alumnat s’allotjà a cases de l’alumnat polonès, el que va permetre a l’alumnat establir relacions d'amistat molt fortes amb persones meravelloses que ens van obrir les portes de casa seva durant una setmana”.

La conclusió del grup participant va ser que l’experiència complia amb el lema del projecte Erasmus+: “Enriquim vides, obrint ments”.

Galeria d'imatges