Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Alumnes d'ESO i batxillerat de Cerdanyola secunden la vaga en defensa d'una educ...
Alumnes d'ESO i batxillerat de Cerdanyola secunden la vaga en defensa d'una educació pública i de qualitat

Alumnes d'ESO i batxillerat de Cerdanyola secunden la vaga en defensa d'una educació pública i de qualitat

22 d'octubre de 2008 a les 0:00

Els alumnes de tercer i quart d’ESO i els de batxillerat de tots els Instituts de Cerdanyola han secundat avui majoritàriament la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants. El proper 13 de novembre està prevista una nova convocatòria en contra de la Llei Catalana d'Educació en la que està prevista la participació d'alumnes i professors.

Els alumnes de tercer i quart d’ESO i els de Batxillerat de tots els Instituts de Cerdanyola han secundat avui majoritàriament la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants en defensa d’una educació pública i de qualitat. La mobilització, que també ha comptat amb el suport dels sindicats USTEC, CGT i STES, ha culminat a les 12h del migdia amb una manifestació unitària a la plaça Universitat de Barcelona.
           
Aquesta jornada de protesta vol servir per denunciar els atacs continus que, segons els convocants, està rebent l’educació pública. En aquest marc, el Sindicat d’Alumnes critica frontalment la Llei Catalana d’Educació ja que “consolida la doble xarxa pública-privada concertada”, donant encara més subvencions a la que consideren la patronal de la privada, la jerarquia eclesiàstica.
           
Abel Servera, portaveu del Sindicat, manifesta el rebuig dels estudiants a l’autonomia de centres que defensa la llei. Aquesta autonomia suposa, segons Servera, potenciar la figura del director, retallar els drets democràtics dels estudiants i introduir “la llei de la selva en el finançament dels centres”.
  
Des del Sindicat d’Estudiants també critiquen la falta d’inversió econòmica a l’educació catalana i posen a exemple unes dades que consideren escandaloses: “la inversió educativa a Catalunya és del 2,14 percent del PIB, un terç menys que la mitja estatal i poc més de la meitat de la mitja europea”.
 
Atac a l'educació pública
          
D’altra banda, els seguidors de la protesta també han volgut denunciar els plans de Bolonya que, per a ells, “signifiquen l’atac més greu a l’educació pública en els darrers vint anys i que tenen com a objectiu expulsar als fills dels treballadors de la universitat”.
 
El Sindicat d’Estudiants ha valorat molt satisfactòriament el seguiment que ha tingut la convocatòria d’avui i anuncien noves mobilitzacions.
                              
El proper 13 de novembre s’ha previst una vaga general contra la Llei Catalana d’Educació convocada pels sindicats de professors USTEC, CGT i ASPEPC, i el Sindicat d’Estudiants.