Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

 • Portada
 • Economia
 • Àmbit B30 renova la seva executiva, amb Mireia Dionisio com a nova presidenta
Àmbit B30 renova la seva executiva, amb Mireia Dionisio com a nova presidenta Mireia Dionisio

Àmbit B30 renova la seva executiva, amb Mireia Dionisio com a nova presidenta

12 de juliol de 2023 a les 11:07

Mireia Dioniso, alcaldessa de Mollet, ha pres el relleu del seu antecessor al municipi del Vallès Oriental, Josep Monràs, com a presidenta de l’associació Àmbit B30, entitat que promou la potenciació i l’impuls de tota la zona industrial i tecnològica de l’eix de la B-30. Els canvis als consistoris arran de les eleccions de maig han motivat diversos canvis a la direcció de l’entitat.

La Comissió Executiva de l’Associació Àmbit B30 ha donat compte d’aquests canvis en la seva darrera reunió en què el fins ara president de l’Associació, Josep Monràs, s’ha acomiadat i ha destacat la fortalesa de l’entitat “com a aglutinador de forces de totes les entitats membres”. Per la seva banda, la nova presidenta ha valorat els projectes en marxa de l’Associació per posicionar l’eix de la B30 com a pol econòmic del sud d’Europa.

Mireia Dionisio és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració i llicenciada en Dret per la UAB, a més de diplomada en Gestió i Administració Pública per la UB, i màster en Gestió i Administració Local. Ha estat regidora de l’Ajuntament de Mollet del Vallès des de l’any 2007 i és alcaldessa de la ciutat des de l’any 2022.

El Consell General de l’Associació Àmbit B30 va escollir al 2021 la Comissió Executiva que passava a ser presidida per l’Ajuntament de Mollet del Vallès per un període de quatre anys, fins a 2025. Amb els representants sorgits dels nous consistoris, les vuit vicepresidències en aquesta nova etapa queden configurades de la següent manera:

Ajuntaments i administracions públiques

 • Ajuntament de Sant Cugat del Vallès – Carles Brugarolas
 • Ajuntament de Sabadell – Marta Farrès
 • Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda – Isabel Garcia
 • Ajuntament de Martorell (Secretaria) – Rosa M. Cadenas
 • Ajuntament de Mollet del Vallès (Presidència) – Mireia Dionisio 

Organitzacions empresarials, empreses i sindicats

 • Cambra de Comerç de Sabadell – en representació de les organitzacions empresarials
 • Comissions Obreres – en representació dels agents socials
 • Fundació per la Indústria – en representació d’empreses

Universitats, Centres Tecnològics i Parcs de Recerca

 • Universitat Autònoma de Barcelona – en representació d’universitats
 • Eurecat – en representació de centres tecnològics

El territori de la B30

L’Àmbit B30 és una associació formada per 54 organitzacions entre empreses, centres de recerca, universitats, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals i governs de 23 municipis del Vallès Occidental, Vallès Oriental i Baix Llobregat, que comparteixen una mateixa voluntat d’actuar de forma col·lectiva per potenciar i impulsar tota la zona industrial i tecnològica de l’eix de la B-30. Entre aquestes institucions i entitats hi ha l'Ajuntament de Cerdanyola, la UAB, Eurecat, el Parc de Recerca UAB, l'EMD de Belllaterra, el Sincrotró Alba, Cerdanyola Empresarial o el Parc de l'Alba. 

L’àrea coberta per l’Associació Àmbit B30, és la principal aglomeració industrial de Catalunya que, amb una superfície de 485 km2 i 1 milió d’habitants, aplega el 13,7% de tota la població de Catalunya, i el 18,8% de les empreses del sector industrial català. Es tracta d’un àmbit econòmic molt compacte, de llarga tradició industrial, que es remunta al segle XIX, amb una important activitat caracteritzada per una gran diversitat i per la seva gran capacitat exportadora. La presència de les principals universitats i escoles superiors catalanes i l’existència de les infraestructures científiques de primer nivell de Catalunya propicien una creixent aposta per l’economia del coneixement, amb una inversió d’empreses en R&D que representa gairebé la meitat del conjunt de la RMB. El teixit industrial és clau perquè aporta al voltant del 60% de la inversió en R&D.