Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Andreu Martín, convidat al Cafè amb Lletres

Andreu Martín, convidat al Cafè amb Lletres

13 d'octubre de 2011 a les 0:00

Andreu Martín serà el convidat de la sessió del Cafè amb Lletres avui dijous 13 d’octubre, a les 19.30 hores al MAC Can Domènech, per presentar la seva novel·la Cabaret Pompeya (Premi Sant Joan Unnim 2011), que editarà el proper 3 de novembre. Martín també parlarà d’algunes de les seves novel·les més recents dins de les línies històrica, juvenil i novel·la negra: Barcelona Tràgica (Ara Llibres, 2009), Wendy i l’enemic invisible (Bromera, 2010) i El corn del crim (Columna, 2011). Andreu Martín serà presentat i acompanyat durant el col·loqui per l’escriptor Isidre Grau.

Andreu Martín (Barcelona, 1949) fou guionista de còmic durant deu anys abans de començar a escriure novel·les de diversos gèneres, destacant en el camp de la novel·la negre i la literatura juvenil. Ha rebut un Premi Círculo del Crimen per Pròtesi (1979), novel·la que ha sigut portada al cinema per Vicente Aranda amb el títol de Fanny Pelopaja. Posteriorment n'ha escrit moltes d'altres com Por amor al arte (1982), Història de mort (1988), Barcelona Connection (1990), així com la sèrie juvenil del detectiu Flanagan, escrita conjuntament amb Jaume Ribera, i de la que ja tenen més de deu títols publicats i diversos premis.

L’escriptor i membre de la taula literària que ajuda a programar el Cafè amb Lletres, Isidre Grau, definia Andreu Martín com "un escriptor molt hàbil, que sap enganxar els lectors amb trames molt pensades i dinàmiques". Cabaret Pompeya barreja trama negra i recreació històrica en la Barcelona de la primera meitat del segle XX, en l’ambient popular i canalla del Paral·lel, recreant ficció, fets històrics i records familiars.

Les properes sessions tindran com a convidats Blanca Busquets (17 de novembre) i el doctor Eduard Estivill (15 de desembre). El Cafè amb Lletres va iniciar el seu camí l’any 2007, a l’Espai Enric Granados, abans de traslladar-se l’any 2009 al MAC Can Domènech. Des d’aleshores han passat unes 3000 persones que han pogut escoltar i parlar amb autors i autores de l’àmbit català.