Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Aprendre a aprendre, respectar i compartir, valors primordials de l'educació del...
Aprendre a aprendre, respectar i compartir, valors primordials de l'educació del S. XXI

Aprendre a aprendre, respectar i compartir, valors primordials de l'educació del S. XXI

6 de març de 2017 a les 9:24

El president de l’Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació, psicòleg i expert en educació inclusiva, Jaume Francesch Subirana, ha estat el protagonista del darrer debat públic que organitza Moviment d’Esquerres de Cerdanyola. En aquesta ocasió, el tema tractat ha estat l’educació i els reptes que se li presenten al segle XXI.

Audios

03-03-2017 Jaume Francesch Subirana

Per a Jaume Francesch Subirana, el primer que s’ha de fer, però no es fa, és, d’una banda, reconèixer, que l’educació està en una societat que esdevé d’un model neolliberal on tot es compra i tot es ven, també l’educació i com els negocis no surten a nivell financer, l’educació i la sanitat sí que són dos aspectes que sí donen negoci  i, de l’altra, tenir en compte els pares, perquè sense ells sempre es tindran problemes.

Aprendre a aprendre, respectar i compartir són els tres valors primordials per a Jaume Francesch, sobre tot compartir perquè vol dir repartir, consensuar vol dir treballar conjuntament i és que la idea de trobar la manera de que tothom col·labori un amb l’altre és fonamental.

En certa manera i malgrat haver molt bones escoles, Francesch Subirana creu que actualment tenim escoles del S.XIX, professorat del S.XX i alumnes del S.XXI, perquè hi ha un grup important d’escoles on els mestres són treballadors de l’educació i, per tant, aquest compromís amb el comú és una cosa no adquirida del tot.

Tot i així, el president de l’Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació es mostra optimista pel futur perquè creu que hi ha un esperit de rebelió entre grups de mestres, pares i ciutadans en general que es pregunten: què hem de ser, ciutadans o treballadors?, i que sembla que la resposta final es decanta per ser primer ciutadans.

I un altre tema a parlar fa referència a si el treball serà algo perdurable i si n’hi haurà per a tothom. Una qüestió que també afecta a tot el procés.