Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Aprovada la modificació del Reglament General del Cementiri Municipal
Aprovada la modificació del Reglament General del Cementiri Municipal

Aprovada la modificació del Reglament General del Cementiri Municipal

27 de juliol de 2023 a les 8:34

Les famílies que entre l’1 de gener de 2018 i el 30 de juny de 2022 no van poder disposar d’un nínxol per enterrar als seus familiars al cementiri municipal, ara podran sol·licitar el trasllat de les restes cadavèriques des d’altres cementiris o d’altres nínxols ubicats al mateix cementiri municipal.

Les obres de reforma i ampliació del Cementiri Municipal de Cerdanyola van provocar que l’Ajuntament no tingués disponibilitat de nínxols per poder-los adjudicar a qui els necessitava. En aquests casos, les famílies afectades van haver d’anar a un altre cementiri o utilitzar nínxols de familiars ubicats al mateix cementiri municipal.

 

Acabades les obres i amb disponibilitat de nínxols, algunes d’aquestes famílies van sol·licitar poder fer el trasllat d’un familiar a un nou nínxol. Però poder-ho dur a terme s’ha hagut de modificar el reglament General del Cementiri Municipal, doncs l’anterior contemplava que “les concessions d’ús de les sepultures s’atorgaran amb motiu d’enterraments immediats”.

 

Eulàlia Mimó, regidora responsable del Cementiri, explica que “amb aquesta modificació s’afegeix una disposició transitòria que permet que les famílies que es van trobar en aquesta situació, si ho desitgen, se’ls pugui concedir un nínxol i que puguin fer el trasllat de les restes dels seus familiars”.

 

Les persones que s’hagin trobat en aquesta situació entre l’1 de gener de 2018 i el 30 de juny de 2022 podran sol·licitar l’atorgament d’una concessió durant el termini de dos anys, fins al 6 de juliol de 2025.

 

Per a qualsevol dubte o informació, us podreu adreçar a Serveis Funeraris i Cementiris, trucant al telèfon 93 580 88 88, ext. 3768 o enviant un correu a cementiri@cerdanyola.cat.