Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Ariadna Gil dona veu al teatre Ateneu a les víctimes oblidades de la guerra dels...
Ariadna Gil dona veu al teatre Ateneu a les víctimes oblidades de la guerra dels Balcans

Ariadna Gil dona veu al teatre Ateneu a les víctimes oblidades de la guerra dels Balcans

13 d'abril de 2023 a les 8:47

Ariadna Gil protagonitza aquest 14 d’abril al teatre Ateneu una obra punyent, Encara hi ha algu al bosc, un relat sobre les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans, víctimes oblidades d’un combat en què entre 25.000 i 50.000 nenes i dones van ser violades

Ja fa més de 25 anys que va acabar oficialment aquella guerra, on milers de nenes i dones van ser violades com a estratègia de neteja ètnica. No importa el bàndol on les va col·locar la guerra, no importa el seu origen o la seva religió; a la guerra de Bòsnia moltes dones van ser violades per militars de les tropes “enemigues”. Tots van utilitzar el cos de les dones com a arma de guerra. Els focus i les càmeres ja no hi són i el text i dramatúrgia d’ Anna Maria Ricart -finalista als premis Max 2021- es pregunta si ha acabat la guerra per a les supervivents i per als fills i filles nascuts d’aquelles violacions?

Amb Montse Esteve, Òscar Muñoz, Magda Puig, Judit Farrés, Pep Pascual i Erol Lleri acompanyant Gil i direcció de Joan Arqué, aquest muntatge posa l’accent en què la guerra continua present en les víctimes, en els seus cossos, en els seus fills, en la seva vida quotidiana... i també en la falta de justícia. Totes reclamen justícia encara, vint-i-cinc anys després.

L’obra adapta al teatre els testimonis de víctimes reals a un documental amb el mateix nom, com la Nevenka, que interpreta Ariadna Gil, que explica que les víctimes es van quedar soles.

Encara hi ha algu al bosc es representarà a l’Ateneu aquest 14 d’abril a les 20 hores amb un preu de 20€; anticipat 15€; estudiants i pensionistes: 11€. Les entrades es poden adquirir al web: cliqueu