Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Arimany mostra la seva visió de l'Europa unida a la plaça d'entrada del PTV
Arimany mostra la seva visió de l'Europa unida a la plaça d'entrada del PTV

Arimany mostra la seva visió de l'Europa unida a la plaça d'entrada del PTV

29 de juliol de 2002 a les 0:00

L’artista cerdanyolenca Elisa Arimany ha instal.lat aquests dies la seva escultura Europa a la plaça del mateix nom que dóna entrada al Parc Tecnològic del Vallès (PTV).L’escultura, que s’inaugurarà oficialment al mes de setembre, és “una al·legoria a la unió europea i a l'entesa entre els pobles"", segons indica l’autora. Europa és una obra d’acer ""corten"" –60 percent acer, 40 percent ferro-, un gran cercle metàl.lic amb 6 metres d’alçada i un radi de 12 metres i que utilitza un material que persegueix que l’escultura agafi un color peculiar amb el pas dl temps amb una estètica rovellada. L’obra, pensada a l’any 2.000, és fidel a l’estil abstracte però amb contingut simbòlic de la trajectòria de l’autora.
L’escultora Elisa Arimany també és notícia per la instal.lació d’una altra obra de gran format a Manresa, en aquest cas dedicada a la seva reflexió sobre les situacions de desequilibri humanitari com els èxodes de desplaçats i emigrants. L’escultura, concebuda al 1999, té 8 metres de llargada i una alçada de 2’20 metres.
Elisa Arimany, nascuda a Sant Vicenç Casteller però resident a Cerdanyola, es va formar a la prestigiosa Escola Massa de Barcelona i es va introduir ràpidament en l’àmbit de la ceràmica convencional i industrial –amb la que també està relacionada familiarment-, en especial per la realització de murals destinats a l’arquitectura. Posteriorment va començar a utilitzar la terra i el paper en les seves creacions plàstiques i al 1989 comença a contraposar ceràmica i ferro i poc després pedra i ferro, un material cada cop més dominant en la seva obra.
Arimany és membre de l’Agrupació d’Activitats Artesanes del Foment de les Arts Decoratives (FAD) i de l'Acadèmia de Belles Arts Sant Jordi, compta amb diferents murals ceràmics per hospitals, esglésies, palaus d’esports, edificis oficials i escoles de Miami, Barcelona, Bilbao, Cerdanyola, Lleida, Sant Cugat i Basauri i té escultures públiques a diverses ciutats catalanes i nordamericanes com Nova York, Atlanta, Miami, Barcelona o Terrassa. La seva obra està exposada al Miami Art Museum, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i forma part de col.leccions particulars de personatges com el rei Joan Carles I o el publicista Lluís Bassat. Entre els principals premis que ha obtingut destaca el Premi Expohogar de la Fira de Barcelona (1982).