Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Arrelats al Castell de Sant Marçal

1 de juliol de 2019 a les 13:57

L'Agrupació Musical de Cerdanyola aconsegueix un nou èxit amb la 18a edició del concert al Castell on la música d'arrel va ser la protagonista, juntament amb la composició "Les mans del Vent" d'Albert Guinovart que va tocar amb la banda.

En una edició d'aniversari, l'Agrupació Musical de Cerdanyola (AMC) ha tornat a superar el llistó amb la seva cita anual del Concert al Castell que tradicionalment obre l'estiu a la ciutat.

La producció Un castell d'arrel amb peces en format simfònic clàssiques, pop, rock, rumba i d'altres estils, amb el comú denominador d'haver estat creades a casa nostra, ha omplert de nou totes les cadires disponibles i ha fet gaudir al públic en una calorosa nit d'estiu.

La primera part del concert ha estat protagonitzada per l'estrena de la peça Les mans del Vent, del compositor i pianista Albert Guinovart, qui ha interpretat amb la Banda una obra estrenada al 2010 a l'Auditori de Barcelona i que era la tercera vegada que la tocava.

Les Mans del Vent és un concert clàssic, en tres moviments, ric en melodies i amb diàlegs màgics entre piano i banda.

Guinovart destaca la dificultat de la peça i agraeix a l’Agrupació Musical de Cerdanyola que assumís el repte d’encarar-la.

Per tancar la primera part del concert no van perdre l’oportunitat d’oferir al públic un dels temes més populars de Mar i Cel, L’himne dels Pirates, que van tocar ja amb la Coral de l’Agrupació sobre l’escenari.

Una segona part més moguda

Interpretant el Bon dia d’Els Pets es va obrir la segona part, que va fer un recorregut en format simfònic de la música que s'ha fet a Catalunya en les darreres dècades.

Si el vent té mans que toquen el piano, també porta veus com les de David Mauricio, un vell conegut del públic cerdanyolenc que al 2015 ja va interpretar clàssics de l'escena de Broadway al Castell.

En aquesta ocasió, va cantar peces molt populars com La flaca, de Jarabe de Palo o Músic de carrer, de Txarango o d'altres icòniques com Meditarráneo de Serrat.

Les sorpreses continuaven i la música d’arrel també va tenir un record per a la Rumba Catalana. Un duet de guitarres, CapiNàs, va interpretar, en plena festa del públic, clàssics de Peret i d'Els Manolos, com El Muerto Vivo, Gitana Hechicera o Amics per Sempre.

L'espectacle va fer una picada d'ullet cap a la música més actual fent una versió simfònica del tema Malamente de la catalana Rosalía.

Però s’acostava el final i la música d’arrel cerdanyolenca prenia el protagonisme. Els Cronopios, amb membres actius de la banda, saltaven a l’escenari per posar la nota d’alegria amb el seu estil desenfadat interpretant el primer single del seu disc La Sonora creació.

Va ser un concert com fet a mida per al director de la Banda, Gerard Pastor, que tornava a agafar la batuta al castell després de dos anys.

El director de la Coral, Manel Cubeles, remarca que ha estat una temporda molt exigent per als cantaires, amb l’aniversari de l’entitat i el Rèquiem de Fauré, però que el fet d’assolir reptes tan important ha fet madurar el Cor.

L'edició número 18 del Concert al Castell ha deixat les seves notes al vent, una trobada especial per la majoria d'edat d'un esdeveniment arrelat a la ciutat, en un any especial per a l'agrupació per les seves dues dècades d'existència. La música, omplint la vida.