Arriba la Fira Orienta Cerdanyola per ajudar als joves que acaben l'ESO a triar el seu itinerari educatiu
7 de febrer de 2020 a les 12:13Els propers 18 i 19 de febrer es portarà a terme la tercera edició de la Fira d’Orientació Cerdanyola, com sempre amb l’objectiu de completar la tasca d’orientació que s’ofereix als joves de la ciutat sobre les diferents possibilitats que tenen pel que fa al seu itinerari educatiu.
Audios
07-02-2020 Anna Martín
07-02-2020 Maria Soler
07-02-2020 David González
Al llarg d’aquests dos dies es faran tres activitats: monogràfics adreçats a alumnat; la fira a la plaça de l’Abat Oliba on hi haurà estands informatius amb oferta educativa postbobligatòria i d’orientació a Cerdanyola els matins dels dies 18 i 19, de 9 a 14 h i de 16 a 18 h del dia 19; xerrades específiques als instituts i un acompanyament específic a la transició per a alumnat amb risc d’abandonament.
Novetats destacades
L’orientadora Anna Martín destaca que aquest any, a més de fer una xerrada per famílies en un institut, enguany s’ha ampliat a la resta de centres, ja que en moltes ocasions les famílies necessiten aquestes eines per fer l’acompanyament als seus fills.
De la seva banda, la tècnica d’Educació, Maria Soler, explica com a novetat d’enguany la xerrada “Com ens preparem per a les professions de futur?, que es farà el dimarts 18 de febrer, al MAC, a càrrec del professor Román Castro, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i oberta a tota la ciutadania.
Un altre aspecte important d’aquesta fira Orienta Cerdanyola, adreçat a joves i famílies que finalitzen l’ESO, és l’acompanyament específic a la transició per a l’alumnat amb risc d’abandonament amb la xerrada “Què té sortida per al meu fill”?, a càrrec de l’associació Fem Pedagogia.
Activitat prioritària per a l'administració
El regidor d’Educació i Joventut, David González, diu que aquesta tercera edició l’enceten amb moltes ganes i il·lusió per un doble motiu: primer, perquè aquesta és una activitat que des del seu departament es considera important i, segon, perquè creu que és una gran ocasió per donar informació als nostres joves de quins són els diferents itineraris educatius que poden escollir per desenvolupar el seu projecte de vida vital.
Una fira que destaca el regidor és un espai en el qual l’administració ha de donar un servei bàsic que no només es realitzarà els dies 18 i 19 de febrer, sinó que ho fa de manera continuada. Primer amb les xerrades a tots els centre participants, entre el novembre i el desembre, a càrrec de les orientadores del Casal de Joves. Tot seguit es continuarà amb les activitats el 18 i 19 i es seguirà amb un monogràfic i noves xerrades que es faran en els propers mesos.
González va reconèixer que la ciutat té algunes mancances en matèria educativa però que s’estudiarà la manera de resoldre-les, però, això sí, també disposa d’una oferta potent. D’altra banda, diu que si cap jove tria un itinerari que no es pot fer a la ciutat, la fira també informarà on dur-lo a terme.
Els instituts que hi participen d’aquesta iniciativa són els instituts: Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó, Pere Calders; el CFT Flor de Maig, el CFA L’Alzina, l’Escaladei i el FEDAC-Cerdanyola.