Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Arriba un FEM Monòlegs amb novetats per ser solidari amb bon humor
Arriba un FEM Monòlegs amb novetats per ser solidari amb bon humor

Arriba un FEM Monòlegs amb novetats per ser solidari amb bon humor

30 de gener de 2023 a les 10:56

Els monologuistes Alberto Castro, David Sas, Toni García i Elias Torres, l’animació dels pallassos de Caulababa, la presentació humorística de l’actriu Maite Fortuna, la participació musical de la BeerBoxBand, una convidada especial -que encara no s’ha identificat però que apunta a nom destacat del panorama humorístic- i la solidaritat de tots els participants i el públic formaran la desena edició del FEM Monòlegs del pròxim 11 de febrer a l’Ateneu.

Audios

Entrevista amb Carlos Soler i Xavier Cases X FEM Monòlegs 2023

Els directors de l’espectacle, Carlos Soler i Xavi Cases, subratllen el seu agraïment a la resposta del públic al llarg de totes les edicions del certamen i, molt especialment, dels artistes que han participat al llarg de la trajectòria del FEM Monòlegs, que, insisteix Cases, ni reben ni demanen cap gratificació.

Enguany, els monologuistes repeteixen d’anys anteriors en el que vol ser un homenatge a aquestes 10 edicions de FEM Monòlegs, però Carlos Soler destaca que hi ha novetats musicals, sorpreses audiovisuals i que es comptarà amb la presència d’una convidada especial que, de moment, mantenen en incògnita.

Recaptació integra per a la investigació sobre l'esclerosi múltiple

Tota la recaptació d’aquest espectacle va destinada a la Fundació Esclerosi Múltiple per donar suport a la investigació sobre aquesta malaltia i els tractaments que reben les persones afectades. L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmune que afecta el cervell i la medul·la espinal (sistema nerviós central), la principal causa de discapacitat en els joves, després dels accidents de trànsit.

El propi sistema immunitari del pacient ataca i danya la capa protectora de les neurones del sistema nerviós central, la mielina, una membrana biològica que fa una funció semblant a la dels aïllants que recobreixen els cables elèctrics. Això permet la conducció elèctrica dels senyals en el sistema nerviós.

Se la coneix com “la malaltia de les mil cares” pel fet que és heterogènia: els símptomes poden ser diferents en cada persona i variar en intensitat. A  més, molts dels símptomes de l'EM són invisibles i els altres no els poden percebre, i per tant entendre'ls, a simple vista.

Xavier Cases, voluntari de la Fundació Esclerosis Múltiple, destaca que l’entrada de 10 euros es destina íntegrament a la investigació que encara no permet guarir la malaltia, però si ha aconseguit avenços molt importants en el tractament o en recerques espectaculars com la de l’exoesquelet.

Cita consolidada

L’espectacle és ja una cita consolidada al panorama cultural de Cerdanyola. Carlos Soler explica que, tot i tractar-se d’una desena edició, es realitza des de fa una vintena d’anys, ja que fins l’anterior edició eren bianuals i s’han realitzat esdeveniments especials com el FEM dansa o el fem Gala.

Aquest desè FEM Monòlegs es celebrarà l’11 de febrer al teatre Ateneu a les 19 hores. Les entrades per aquest espectacle es posaran a la venda una setmana abans a l’Anskar Tatoo & Piercing del carrer Lluís Companys, 10.