Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • As bestas, la gran triomfadora dels Goya, visita als Xiscnèfils
As bestas, la gran triomfadora dels Goya, visita als Xiscnèfils

As bestas, la gran triomfadora dels Goya, visita als Xiscnèfils

1 de març de 2023 a les 11:20

El cineclub Xiscnèfils projecte aquest dijous, 2 de març, la desassossegant As bestas, la pel·lícula de Rodrigo Sorogoyen gran triomfadora dels premis Goya del cinema espanyol -9 estatuetes- i que arriba com a guanyadora també del César del cinema francès a la millor pel·lícula internacional.

La desassossegant i torbadora As bestas és un thriller -alguns també han dit que és un nou western- que confronta dos visions del món rural – la dels urbanites que han anat a viure a l’aldea i les que n’han viscut des de sempre- en un film marcat per la intolerància i que inclou una tensió amb càrrega de violència verbal i física, que molts han comparat amb el clima de joies com Perros de paja o Deliverance .

Antoine (Denis Ménochet -Goya al millor actor-) i Olga (Marina Foïsi) són una parella francesa que es va instal·lar fa temps en un llogaret de l'interior de Galícia. Allà porten una vida tranquil·la, encara que la seva convivència amb els vilatans no és tan idíl·lica com desitjarien. Un conflicte amb els seus veïns, els germans Anta (Luis Zahera -Goya al millor actor de repartiment- i Diego Anido -també nominat-), farà que la tensió creixi en el llogaret fins a aconseguir un punt de no retorn.

En versió original, amb gallec, castellà i francès, els Xiscnèfils projecten la pel·lícula que es va endur els principals premis Goya -a més dels d’interpretació ja esmentats, altres com millor pel·lícula, direcció o guió original fins a un total de 9 estatuetes- aquest dijous a les 20.30 hores al teatre Ateneu.