Una assemblea oberta debatrà les propostes com a ciutat d'acollida
15 de setembre de 2015 a les 8:53Una assemblea ciutadana debatrà aquest dijous propostes per assentar les bases de Cerdanyola Ciutat d’Acollida. L’objectiu és establir un marc de resposta permanent que atengui l’actual crisi humanitària i les que puguin produir-se en un futur. Per la seva banda, la UAB posdria cedir habitatges de la Vila Universitària, com una de les primeres propostes sorgides al campus de Cerdanyola.
L’Ajuntament de Cerdanyola convoca el proper dijous, 17 de setembre, a les 19h i al MAC can Domènech, una reunió oberta a tothom amb l’objectiu de recollir propostes en relació a l'acollida de persones refugiades.
El govern municipal participa en les reunions per a donar resposta a la crisi de refugiats sirians i d’altres llocs del món que aquests dies és actualitat. La ciutadania i les entitats del municipi han manifestat la seva voluntat de donar suport a les persones refugiades que fugen dels conflictes bèl·lics, com és el cas de Síria.
El govern local convoca a totes les persones i entitats de la ciutat interessades a una assemblea oberta que es durà a terme el proper dijous 17 de setembre, a les 19h i al MAC can Domènech amb l’objectiu de traslladar la informació que es facilita des de diversos fòrums i avançar en la constitució d’una xarxa ciutadana que reculli tot el moviment solidari de la ciutat, mitjançant un mecanisme que respongui de manera acollidora i sigui capaç d’oferir el suport necessari a les persones refugiades i immigrants a la nostra ciutat.
La UAB també prepara les seves propostes
La UAB treballa propostes per actuar en relació a la tragèdia dels refugiats de Síria. Les propostes estan coordiandes per la Fundació Autònoma Solidària i volen aprofitar l'experiència de la Universitat en casos com el dels Balcans.
La UAB ha creat una comissió de seguiment d'aquest projecte amb l'objectius d'afavorir " màxima implicació de tots els serveis i recursos, així com la seva efectivitat en la resposta a les necessitats de les persones refugiades".
Entre les primeres propostes sorgides que treballa l'equip de govern de la UAB hi ha:
- Posar a disposició de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR-CEAR) habitatges de la Vila Universitària i altres serveis i de la comunitat UAB.
- Posar a disposició de la xarxa de ciutats-refugi els serveis especialitzats de la Unitat de Crisi, Trauma i Conflicte de Barcelona.
- Promoure accions de divulgació i sensibilització sobre la figura de l'asil, la protecció internacional i la situació de conflicte de Síria.
- Avaluar, conjuntament amb l'administració pública responsable de l'acollida de refugiats, estratègies per donar continuïtat als estudis universitaris de les persones refugiades i a l'acollida de professorat universitari sirià.
- Crear un programa de voluntariat universitari per acompanyar les persones refugiades acollides.
- Coordinar les accions en el marc del sistema públic universitari català i espanyol, mitjançant l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) i la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).