Augmenten els comerços que distribueixen el Cafè Cerdanyola
11 de maig de 2015 a les 10:32El paquet d'aquest cafè solidari, provinent d’un projecte de comerç just amb cooperatives de Chiapas i Tanzània, es pot adquirir per 2’90 euros a 16 establiments col·laboradors distribuïts per tota la ciutat.
Ja són 16 els comerços i establiments de restauració els que distribueixen a la ciutat el Cafè Cerdanyola. Es tracta d'una iniciativa solidària a dues bandes: en origen perquè és un cafè de comerç just que potencia la creació de cooperatives amb condicions laborals dignes i sense explotació; i en destí, perquè els beneficis es destinen als projectes socials de les entitats del tercer sector de Cerdanyola.
Coincidint amb el 9 de maig, Dia Internacional del Comerç Just, s'ha donat una nova embranzida al Cafè Cerdanyola. Des d'aquest dia el paquet d'aquest cafè solidari, provinent d’un projecte de comerç just amb cooperatives de Chiapas i Tanzània, es pot adquirir per 2’90 euros a 16 establiments col·laboradors distribuïts per tota la ciutat. Els establiments són:
-Bar Caracas, carrer del Foment, 1
-Bodeguilla Mari “Mi rincón”, carrer de Pineda s/n
-Cafetaria Maite. avinguda de Roma,54
-Celler Can Costa, carrer de Sant Ramon, 198
-Dietètica J. Larios, carrer dels Reis, 11
-El Tastet, carrer de Sant Daniel, 8
-Forn de Pa Canaleta, asvinguda de Canaletas, 25
-Natur Ana, carrer de Lluís Companys nº 8
-La Montcadenya, carrer Francesc Layret, 74
-Mercat Les Fontetas, parada 51- 54, Queviures Federico
-Mercat Serraperera, parada 74-75 Forn de Pa Manoli
-Oli Arquímedes, carrer de Sant Ramon, 133
-Padró Solanet, carrer Sant Ramon, 159
-Panxa Contenta, passeig de Cordelles, 21-23 local 2
-Saboreate i Cafè, carrer de Francesc Layret, 76b
-Tasta-ho, passeig de l'Ajuntament, 3
L'Ajuntament de Cerdanyola impulsa aquesta campanya de comerç just i de foment del consum responsable en col.laboració amb les cooperatives Unión de la Selva (MUSA), a l'estat mexicà de Chiapas, i Kagera, a Tanzània. El comerç just vol donar resposta a les persones camperoles dels països productors de cafè assegurant el pagament de preus justos, afavorint així unes condicions laborals dignes i sense explotació (especialment infantil), d'igualtat home-dona i mantenint l'entorn natural ja que es cultiva amb mètodes tradicionals i sense l'ús de pesticides.
Cerdanyola és una de les 10 poblacions catalanes adherides a la campanya Cafè Ciutat, iniciativa de l'ONG Alternativa3 dirigida al ciutadà, al teixit associatiu, entitats públiques i establiments per tal de fomentar la consciència en el consum de cafè d’una manera responsable, coneixent el seu origen i les condicions de Comerç Just d’aquest en el marc de la ciutat.