Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Baltasar Revolt, el superesportiu elèctric marca Cerdanyola, al Saló del Automòb...
Baltasar Revolt, el superesportiu elèctric marca Cerdanyola, al Saló del Automòbil

Baltasar Revolt, el superesportiu elèctric marca Cerdanyola, al Saló del Automòbil

6 d'octubre de 2021 a les 9:20

Revolt, el seu primer superesportiu elèctric de circuit que està homologat per a la seva conducció per carretera, creat per l'enginyer de Cerdanyola Baltasar López, emprenedor amb iniciatives com les empreses innovadores Millor Battery i Enchufing, s'ha presentat al Saló de l'Automòbil de Barcelona. El Rei d'Espanya, Felip VI, ha estat entre els visitants del revolucionari vehicle.

Automobile Barcelona acull fins el 10 d'octubre les novetats de 23 marques d’automòbils en una de les majors cites del sector d’aquest any. Sota el lema Torna la il·lusió, el certamen, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, mostra als visitants el futur de la mobilitat sostenible i vol tornar a ser una gran plataforma per al sector de l’automoció, contribuint a la reactivació de les vendes.

Entre les novetats presentades hi ha una amb marca Cerdanyola. Baltasar, nova firma automobilística presentada per l'enginyer Baltasar López al mes d'abril, ha presentat en societat Revolt, un superesportiu elèctric apte per circuit i per carretera. El vehicle es mostra al pavelló 8 de la fira automobilística i, entre les visites que ha rebut, hi ha la del Rei d'Espanya Felip VI, a qui López va explicar les característiques de l'espectacular cotxe, el presdient del govern Central, Pedro Sánchez, o el de la Generalitat, Pere Aragonès, entre d'altres, 

Revolt té 500 CV de potència mantinguda; és capaç d’accelerar de 0 a 100 en 2,5 segons; i compta amb una autonomia de 600 quilòmetres. El revolucionari vehicle té 770 quilos de pes gràcies a que es farà amb fibra de carboni a carrosseria, seients o al volant i amb tecnologia pròpia, la creada a les seves instal·lacions a Cerdanyola. No utilitza cap plataforma de cap altre fabricant.

El logotip el formen una C i una D enllaçats perquè, segons indica el seu creador, un Baltasar López que es confessa apassionat per l'automobilisme de la infància, és un vehicle pensat per al Carpe Diem, per a gaudir. Està homologat per participar en competicions -la Federació Internacional de l’Automobilisme certifica la seguretat-, però també es pot conduir per carretera.

 

El cotxe és el resultat de 12 anys de treball en secret. La tasca pionera del seu creador com a fundador de l'equip d'UPC Ecoracing i a les empreses Millor Battery -Beca Rotary Cerdanyola a l’emprenedoria 2015 i premi a la Innovació a la Nit Empresarial de Cerdanyola 2019- i Enchufing -Beca Rotary 2017- ha donat aquest nou fruit: Revolt, el primer vehicle de la nova companyia automobilística catalana Baltasar, marca Cerdanyola al 100%, que té la seu al Parc Tecnològic del Vallès (PTV).