Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Begoña Fidalgo presenta Todo es agua, 14 relats de dones valentes que busquen el...
Begoña Fidalgo presenta Todo es agua, 14 relats de dones valentes que busquen el canvi Detall de la coberta de Todo es agua (Editorial Pregunta)

Begoña Fidalgo presenta Todo es agua, 14 relats de dones valentes que busquen el canvi

2 de febrer de 2023 a les 9:54

L’escriptora aragonesa Begoña Fidalgo presenta aquest divendres, 3 de febrer, a la Biblioteca de Cerdanyola -de la ma de Vespres Literaris- Todo es agua, finalista del premi Setenil 2021 al millor llibre de contes publicat a Espanya, narracions amb protagonistes femenines que busquen abandonar rutines que les invisibilitzen.

Todo es agua es presenta com un llibre de relats amb protagonistes solitàries i compassives, abandonades i ressentides, però sempre valentes. Un univers coral però que en molts dels relats podrien ser la mateixa protagonista, dones atrapades en les seves rutines que descobreixen secrets que les condueixen cap a la seva pròpia llum.

Presentació del llibre on line a càrrec de la Llibreria Cálamo de Saragossa

Begoña Fidalgo explica que les dones dels seus relats busquen el canvi de la situació en la que viuen i, en moltes ocasions, fugir de l’aïllament i una certa invisibilitat.

Si els personatges són clau en cadascun dels relats de Todo es agua, també ho és l’ambientació. L’autora explica que als seus primers relats l’atmosfera era primordial i aquest gust per l’ambientació també és important a les narracions d’aquest llibre.

Begoña Fidalgo ha manifestat que la seva primera escriptura era molt intuïtiva, però ha donat pas a un treball llarg en què cada frase està estudiada al detall amb llenguatge concís que permet un estil sec, però on la ironia també està present.

La presentació de Todo es agua està organitzada per la Llibreria L’Aranya i Vespres Literaris i comptarà amb la introducció de l’autora a càrrec de Gustavo Arias. L’acte es farà aquest 3 de febrer, divendres, a les 18.30 hores a la sala Granados de la Biblioteca Central.