Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Bellaterra allarga la seva Festa Major fins la Diada de Catalunya
Bellaterra allarga la seva Festa Major fins la Diada de Catalunya

Bellaterra allarga la seva Festa Major fins la Diada de Catalunya

6 de setembre de 2002 a les 0:00

La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya en dimecres suposa la prolongació del calendari habitual de la Festa Major de Bellaterra que s'obre avui amb l'objectiu de suposar una retrobada dels veïns del barri després de l'estiu i amb una pregonera entranyable, Pilar, la propietària del colmado de Can Cases, que enguany celebra el seu 50 aniversari. Teatre, música, actes infantils, esports i gastronomia es combinen en un programa que vol recuperar el sabor de les festes majors de sempre.
Frederic Llorca, vocal de cultura de la Unió de Veïns de Bellaterra, destaca com especialment entranyable la pregonera que obre a les 22.15 hores la festa del barri ja que ""els senyors de Can Cases porten 50 anys de servei sacrificat a tot Bellaterra i són persones molt conegudes"".
Llorca remarca que el programa festiu inclou activitats adreçades a tot tipus de públic, però que s'ha volgut ""donar un caràcter de festa de poble i no de discoteca"" i per això s'ha limitat l'horari de les activitats musicals de nit fin com màxim les 3 de la matinada.
La plaça Maragall, el Pla dels estels, la plaça del Pi o la font de la Bonaigua són els escenaris principals d'una festa que Llorca considera molt participativa i amb molta implicació ciutadana ""tot i que durant aquests dies hi ha també Festa Major a Sabadell i Sant Quirze"".
Els concursos de paelles i fideuàs i de pintura ràpida, la gimcana de motor, el sopar de productes biològics, la representació de La importància de ser Frank d'Òscar Wilde a càrrec de la companyia Inestable o el concert de rock català amb Skamarlanms i Shittingmilks són algunes de les activitats destacades entre les que Llorca destaca la tarda infantil de dissabte amb un dinar gratuït, un taller de muntatge de joguines amb material reciclable i pujada en globus.
Altra cita tradicional és la de la XVII Baixada de Carros en que ""col.laboren famílies senceres"" i en la que Llorca destaca que puntua tant la decoració com la velocitat o la perícia en una demostració de creativitat i imaginació.