Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Bellaterra celebra la seva Festa Major aquest cap de setmana amb diverses noveta...
Bellaterra celebra la seva Festa Major aquest cap de setmana amb diverses novetats

Bellaterra celebra la seva Festa Major aquest cap de setmana amb diverses novetats

15 de setembre de 2023 a les 9:08

Bellaterra celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major amb activitats molt variades per a tots els públics i que van venir precedides ahir dijous pel concert de jazz de Marian Barahona Trio & David Pastor i una sessió de cinema a la fresca.

El programa de la 40a edició de la Festa Major de Bellaterra inclou novetats destacables amb relació a passades edicions, com els Food-Trucks per cobrir el sopar de divendres i el dinar i sopar de dissabte; les Curses Populars per nens i grans del dissabte al matí; una Barra de begudes portada per professionals del món de la cocteleria, entre d'altres.

Avui divendres, a les 20h, tindrà lloc al Centre Cívic una tertúlia del Fòrum de Festa Major sota el títol "40 anys de Festa Major a Bellaterra", amb la participació de Jaume Pla, Ignasi Roda, Gemmma subirà, Biel Roda i Gemma Moliner, amb la moderació de Chus Cornellana. A les 22.30h, es farà el pregó a càrrec de la jove bellaterrenca Mariona Catafal, voluntària a la casa d'Acollida de Bosoro (Ghana). A continuació tindrà lloc el concert de la Banda Neón, a les 23,30h i a la 1,30h serà el torn del DJ ReMover, tot a la plaça del Pi.

També es mantenen activitats que formen part de l'essència de la Festa Major de Bellaterra, la Baixada de Carros, la tertúlia del Fòrum, activitats lúdiques i esportives a la plaça del Pi, el Concurs de Paelles i Fideuàs, la Missa de Festa Major, el ball dels nostres Gegantons, i el Teatre, que aquest any es farà els dies 23 i 24 de setembre amb l'obra "Això no és vida".

La Festa torna al format de 2 nits potents. La d’avui  divendres una mica més enfocada als més joves i la de dissabte als més veterans. En ambdós casos, combinant actuació de grups amb DJs.

El programa ha estat elaborat per una "Comissió de Festa Major" integrada principalment per representants de la Unió de Veïns de Bellaterra, voluntariat, tècnics de l'EMD i membres del nou Govern de l'EMD, i que també ha comptat amb la col·laboració de moltes entitats i organitzacions de Bellaterra, mencionades en el programa.

Punt lila

La Festa Major de Bellaterra se suma, un any més, al protocol de ciutat: Per unes festes lliures de violències heteropatriarcals. Per aquest motiu, aquest any 2023, la festa comptarà amb un Punt Lila

El Punt Lila és un espai de seguretat per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals i masclistes als espais públics, així com d’assessorament, informació i actuació en cas que se’n produeixi alguna.

Aquest dispositiu, gestionat des de la Regidoria d’Igualtat i Feminisme de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, i amb el suport del Grup Escolta Bellaterra, se situarà a la Plaça del Pi durant les nits de divendres 15 i dissabte 16 de setembre de 23 a 4 h.

En el Punt Lila hi haurà dues professionals especialitzades en l’abordatge de les violències masclistes i lgtbiqfòbiques per tal d’atendre qualsevol situació de violència, informar sobre els recursos que hi ha a la ciutat especialitzats en aquest àmbit, així com la dinamització de dinàmiques per tal de reflexionar sobre el feminisme i les diversitat sexuals i de gènere.

Programa detallat de la Festa Major