Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Bernat Vilaplana, nominat al Goya al millor guió adaptat per La Sociedad de la n...
Bernat Vilaplana, nominat al Goya al millor guió adaptat per La Sociedad de la nieve Bernat Vilaplana i Elena Ruiz coeditora de Lo Imposible amb el Goya que van guanyar al 2013

Bernat Vilaplana, nominat al Goya al millor guió adaptat per La Sociedad de la nieve

4 de desembre de 2023 a les 9:47

El cineasta de Cerdanyola ja compta amb tres premis Goya en la seva trajectòria exitosa, però sempre com a muntador, tasca en què ha destacat com un dels millors professionals espanyols. Vilaplana firma el guió amb Juan Antonio Bayona, Jaime Marques-Olarreaga i Nicolás Casariego.

Fins ara Bernat Vilaplana s'havia consolidat com un dels referents entre els muntadors del cinema espanyol guanyant en tres ocasions el premi Goya. El primer va ser per El laberinto del fauno, dirigida per Guillermo del Toro; el segon Goya el va obtenir per Lo imposible, de Juan Antonio Bayona; i tornava a aconseguir el major guardó del cinema espanyol pel seu muntatge en una altra pel.lícula de Bayona, Un monstre em ve a veure, pel·lícula en què ja va tenir responsabilitats relacionades amb el guió sent story editor del film.

Ara, la seva aliança artística de Vilaplana amb Bayona continua creixent. La Sociedad de la Nieve, la nova pel·lícula de J.A.Bayona, relata la coneguda història de l’accident d’avió a la serralada dels Andes al 1972 fixant-se no només en els supervivents, sinó també en les víctimes que van morir. El guió de Vilaplana, Bayona, Marques-Olearraga i Casariego és una adaptació del llibre homònim de Pablo Vierci i destaca per la seva fidelitat a la història real.

La pel·lícula, que va guanyar el premi del públic a la passada edició del Festival de Sant Sebastià, compta amb 13 candidatures a la pròxima edició dels premis Goya i serà la candidata espanyola per als Óscar 2024.

El treball de Vilaplana, Bayona, Marques-Oleaga i Casariego a La Sociedad de la nieve competirà en la categoria de millor guió adaptat dels Goya amb els de les pel·lícules El maestro que prometió el mar (Albert Val), Robot dreams (Pablo Berger), Saben aquell (David Trueba i Albert Espinosa) i Un amor (Isabel Coixet i Laura Ferrero). La gala dels Goya es celebrarà el 10 de febrer a Valladolid i estarà presentada per Ana Belén i els Javis, Javier Ambrossi i Javier Calvo.