Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • "Bicis amb poder", un projecte per evitar que les adolescents de l'Índia abandon...
"Bicis amb poder", un projecte per evitar que les adolescents de l'Índia abandonin l'escola en la pubertat

"Bicis amb poder", un projecte per evitar que les adolescents de l'Índia abandonin l'escola en la pubertat

30 de maig de 2019 a les 10:23

El proper 9 de juny, a les 7 del vespre a l’Ateneu, es portarà a terme el concert Vespre de Musicals, organitzat per Motor Music Records, en suport a la campanya solidària de la Fundació Vicente Ferrer, “Bicicletes amb poder”, que té per objectiu evitar que les noies adolescents de l’Índia abandonin l’escola.

Audios

30-5-2019 Conchi Gil

30-05-2019 Lancy Dodem (1)

30-05-2019 Lancy Dodem (2)

Conchi Gil, professora de Motor Music Records, explica que el concert estarà compost per cançons de musicals i estarà realitzat per les corals de Motor Music Records i alumnes i professors de Motor Music Records. En aquest sentit, també va destacar que aquest és el primer concert que fan amb totes les seves corals: la coral music kids (de 6 a 12 anys), la coral music teens (fins als 19 anys), la coral music grils i la coral music dreams.

Gil també explica que durant el concert hi haurà actuació de les corals per separat, actuacions d’alumnes de cant solistes i després hi haurà una cançó final, també d’un musical.

Conxi Gil destaca que la voluntat i la filosofia de l’escola Motor Music Records és la d’anar creixent i evolucionant i obrir-se a la ciutat i fer un concert solidari és la millor manera de fer-ho.

Aquest és el segon any que Motor Music Records organitza un concert solidari. L’any passat la seva col·laboració va ser per Oncoliga.

El valor de les nenes i l'educació

De la seva banda, Lancy Dodem, membre de la Fundació Vicente Ferrer d’origen indi, explica que aquesta campanya vol evitar que les nenes de l’Índia rural abandonin l’escola quan arriben a la pubertat, coincidint amb l’etapa de secundària. L’objectiu de la Fundació és aconseguir que 1.000 nenes tinguin accés a una bicicleta amb la que puguin anar a la seva escola de manera segura i ràpida.

I és que les bicicletes permeten desplaçar-se amb major rapidesa i seguretat perquè eviten que facin el recorregut fins a l’escola caminant. Durant l’adolescència les noies poden ser assetjades sexualment als camins i aquest tipus de transport redueix considerablement el nombre d’atacs.

A les zones rurals de l’Índia pràcticament el 100% de les nenes està escolaritzada a primària, però aquesta dada baixa fins a un 40% durant l’etapa de secundària. Al país es denuncien 100 violacions al dia, més del 70% a menors d’edat.

Dodem també destaca que el seu país, de perfil molt masclista, tenir una filla és una càrrega i una ruïna, perquè el fill té dot mentre que la filla no en té i per això hi ha avortament selectius. Per tot plegat, des de la Fundació es vol conscienciar als pares del valor de les nenes a través de l’educació.