Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Bicizen, la innovadora app que neix a la UAB per transformar l’experiència cicli...
Bicizen, la innovadora app que neix a la UAB per transformar l’experiència ciclista urbana

Bicizen, la innovadora app que neix a la UAB per transformar l’experiència ciclista urbana

5 de juny de 2023 a les 17:05

Un grup internacional d’investigadors liderats per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) ha posat en marxa Bicizen, una aplicació mòbil innovadora dissenyada per fer que les regions urbanes siguin més ciclables i millorar l'experiència global de l’ús de la bicicleta per a les ciclistes urbans.

BiciZen és una plataforma oberta i col·laborativa que recopila dades sobre les experiències quotidianes de ciclisme i proporciona informació valuosa per millorar la infraestructura ciclista i promoure un estil de vida sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Des de la UAB subratllen que, “com a solució innovadora”, BiciZen empodera les persones que es mouen amb bicicleta perquè els permet compartir informació sobre aparcament de bicicletes, robatoris, seguretat, conflictes amb altres usuaris de la carretera i obstruccions en les vies ciclistes. A més, l'aplicació permet a les persones usuàries suggerir millores en la infraestructura ciclista i informar sobre experiències positives de ciclisme, tot fomentant la comunitat ciclista.

Les persones usuàries del Bicizen contribueixen no només a un diàleg més ampli sobre el futur de la infraestructura ciclista a les seves ciutats, sinó també a un projecte de recerca que ajuda les autoritats municipals a comprendre patrons i problemes relacionats amb el ciclisme urbà. Les dades recopilades a la plataforma BiciZen ofereixen un registre històric d'incidents, esdeveniments i comentaris relacionats amb el ciclisme, que poden consultar totes les persones interessades, incloses activistes, urbanistes i investigadores.

L'aplicació BiciZen ja es pot descarregar tant a les plataformes iOS com Android. Com a testimoni del seu compromís amb la transparència i la col·laboració, les bases de dades anonimitzades recopilades a través de l'aplicació es compartiran com a dades obertes per a la recerca. 

Per dur a terme aquest projecte, l'equip de BiciZen compta amb participació de CUBIC, el City Lab Barcelona de l’ICTA-UAB, la Dublin City University, la Universitat de Tampere, la Universitat de Twente i la Universitat de Aveiro.

Els organitzadors animen a tothom a unir-se a aquest projecte per fer possible una revolució del ciclisme urbà i la creació de regions urbanes més amigables per a les bicicletes.