Bolets i herbes remeieres, lliçons d'història aplicada
22 d'octubre de 2013 a les 13:10El poder curatiu de les herbes remeieres en temps dels romans i la cuina de bolets i altres productes de tardor són els temes protagonistes de dos tallers-demostració que ofereix aquest cap de setmana el Museu d'Història de Cerdanyola a les seus de ca n'Oliver i de ca n'Ortadó. Les dues activitats s'enmarquen dins el programa de l'exposició temporal al Museu i Poblat de ca n'Oliver sobre 'La medicina en època romana'.
Medicus. L’ofici de curar a l’època romana és el nom del taller que es realitzarà dissabte, dia 26, a les 17.30 hores a les instal.lacions del turó de ca n'Oliver. La medicina romana podia curar des del mal de cap amb herbes remeieres a una complexa operació a vida o mort, tot depenia dels diners i serveis que podia pagar el malalt i del coneixement que se’n tenia de la malaltia o de la part del cos a tractar. El Museu de Ca n’Oliver acollirà una taller demostració durant el qual se’ns presentarà la medicina romana i el seu instrumental i productes curatius i aprendrem a fer un remei de l’època.
Joan Francès, director del Museu i Poblat Ibèric de ca n'Oliver, destaca que la medicina actual és producte de l'acumulació de coneixements i que molts d'ells provenen de l'època romana.
Aquesta activitat és gratuïta i forma part de la programació de l’exposició temporal La Medicina en època romana, que es pot veure al Museu de Ca n’Oliver fins al 17 de novembre.
Per la seva banda, el guia d'espais naturals Esteve Padullés tornarà a realitzar un taller-demostració sobre com cuinar amb bolets i productes de tardor dels boscos del país. Serà diumenge, dia 27, a les 11 hores al museu de ca n'Ortadó. Esteve Padullés explicarà els diferents bolets que hagi recollit aquests dies i d’altres que hagi trobat al mercat, mentre es cuinen diferents plats que tenen com a ingredient principal els rovellons o camagrocs, per després tastar-los. Aquesta activitat és gratuïta i està recomanada per a públic adult.