Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Opinió

Bones vacances, oposició!

6 de juliol de 2023 a les 7:48

Hem tornat a viure unes eleccions marcades pel desànim i la frustració de l’electorat davant la manca d’alternatives al govern Cordón. Un govern marcat pel carisma d’un líder proper però amb un discurs artificial, tot façana, ple de despotisme i l’oportunisme d’una oposició buida. Cordón ha procurat ser arreu, a prop del ciutadà i comprar voluntats amb merchandising municipal, somriures, etc. Ser a tots els actes. Ah! I asfaltar l’últim any de mandat. Té ben apresa la lliçó de l’escola socialista.

Per altra banda, hem viscut quatre anys amb una oposició totalment anul·lada. I això es nota. I tant si es nota. No només perquè cap partit ni els seus líders ha estat tant involucrat en el dia a dia de la ciutat com el propi govern municipal, sinó perquè també s’ha menystingut i fins i tot ignorat a gran part dels ciutadans. I això, evidentment, s’ha traslladat als resultats: tots els partits de la oposició han perdut vots, tant en valor absolut com relatiu, tret del PP i VOX que s’han aprofitat de la desfeta de C’s. Ara, si sumem els vots de les dretes “constitucionalistes” (PP, C’s i VOX) la davallada també és notòria. Això també es nota amb la caiguda de gairebé el 10% en la participació o l’increment superior al 150% del vot nul, que percentualment, és la opció que més creix.

Davant de totes aquestes xifres i el càstig ciutadà no hi ha hagut cap mena de reflexió a l’oposició. Ni regidors que renuncien a l’acta, ni renuncies a liderar projectes polítics per a Cerdanyola. De fet, he volgut esperar uns dies abans d’escriure aquesta carta, per veure si esdevenia aquesta reflexió interna entre els partits, però no soc conscient de que hi hagi hagut cap moviment. Així doncs, fa l’efecte que tindrem quatre anys més del mateix, però amb Cordón amb majoria absoluta i la oposició de vacances. Fins 2027.

Oriol Munuera i Roqué