Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Brunneis Iumentis convertirà ca n’Ortadó en un campament medieval
Brunneis Iumentis convertirà ca n’Ortadó en un campament medieval

Brunneis Iumentis convertirà ca n’Ortadó en un campament medieval

7 de novembre de 2023 a les 11:16

Els jardins de ca n’Ortadó tornaran a provocar un viatge en el temps aquests 11 i 12 de novembre amb justes de cavallers, demostracions d’oficis o tallers artesanals, entre d’altres recreacions històriques.

Com ja ve sent habitual, el mercat medieval prendrà els carrers de Francesc Layret, Sant Martí i Sant Ramon aquest cap de setmana de Sant Martí amb menjar i productes artesanals, però aquest viatge en el temps arriba al seu esplendor als jardins de ca n’Ortadó, on dissabte -matí i tarda- i diumenge- només matí- l’associació Brunnei Iumentis convertirà aquest espai en un campament medieval.

En una activitat organitzada per La Constància, el Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola, Bambalina i el Museu d’Història, aquesta entitat dedicada a la recreació històrica farà reviure estampes de la vida medieval per descobrir què menjaven i com passaven el temps lliure, a més de com treballaven amb diverses mostres d’oficis d’aquella època - veureu com es forgen en viu ganivets i altres materials de ferro, per exemple. I com lluitaven: hi haurà una exposició de vestits i armament i es faran justes de cavallers a peu -dissabte a las 12.30 i 17.30 hores i diumenge a les 12.30 hores-. A més, hi haurà tallers per ensenyar la canalla a fer estendards -dissabte a les 11.30 i 16.30 hores i diumenge a les 11.30 hores-.

 

Imatges del campament l'any 2021