Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Ca n'Oliver augmenta la seva important col·lecció ibèrica amb noves peces restau...
Ca n'Oliver augmenta la seva important col·lecció ibèrica amb noves peces restaurades

Ca n'Oliver augmenta la seva important col·lecció ibèrica amb noves peces restaurades

10 de gener de 2019 a les 12:28

Una àmfora i un vas contenidor del segle III aC són els últims materials incorporats a la col·lecció del Museu i Poblat ibèric de ca n’Oliver, configurada ja com una de les més importants de Catalunya de l’època ibèrica i que obligarà a ampliar l’exposició permanent del Museu durant aquest 2019.

Audios

10-01-2019 Entrevista amb Joan Francès

A finals de 2018 han arribat a l’equipament cerdanyolenc les últimes peces restaurades de la campanya d’excavacions de 2017. Després de les feines de remuntatge fetes per l'equip de laboratori en el propi museu, les dues peces més grans van ser tractades al taller d'ArqueoVitis Cooperativa per la restauradora Mireia Sabaté.

El director del Museu i Poblat de ca n’Oliver, Joan Francès, destaca que les peces restaurades són de gran volum, una d’elles de prop d’un metre, però la importància real d’aquest material és que es suma a una col·lecció prèvia que configura una de les més importants de la cultura ibèrica de Catalunya. Aquestes peces es podran veure a l’exposició permanent del museu ja que aquest any s’ampliarà la col·lecció de material que es mostra a les sales del museu, amb peces que actualment es troben al magatzem.

Joan Francès explica que el material trobat a ca n’Oliver és molt divers, des de la ceràmica a joies en bronze, armes de ferro o estris treballats en os, i això configura tots els aspectes de la cultura ibèrica i cada campanya d’excavació la col·lecció augmenta i millora. De tota manera, el director del museu destaca que les excavacions serveixen per recollir peces, però sobretot per conèixer millor la realitat de les persones que vivien a ca n’Oliver a l’època ibèrica. Per exemple, material de les darreres excavacions relacionats amb la construcció permetran conèixer la fusta de la zona i, per tant, com eren els boscos de Collserola a l'època ibèrica. De fet, al 2019 es mostrarà a l'exposició del museu informació sobre les cases del poblat que explicaran el perquè la reconstrucció realitzada s'ha fet amb edificacions emblanquinades.