Ca n'Oliver recupera les visites a les excavacions arqueològiques al poblat
16 de gener de 2012 a les 0:00El programa Coneguem la cultura ibèrica al poblat de Ca n’Oliver 2012 recupera les visites a les excavacions arqueològiques i manté la seva tasca de difusió amb propostes plenament consolidades com els diversos tallers destinats a un públic familiar. També caldrà afegir aquelles activitats que es generin al voltant de les exposicions temporals. El Museu és un dels principals centres de recerca i de difusió de la cultura ibèrica i l’exposició permanent, amb més de 500 objectes, és una de les millors del país.
El Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola (CRAC), responsable de les excavacions al poblar de Ca n’Oliver, treballa en la recerca i la difusió de la cultura ibèrica, col·laborant estretament en l’organització de totes les activitats que ofereix el museu. El membre del CRAC, Marc Guàrdia, explicava que es compleixen 10 anys del programa Coneguem la cultura ibèrica al poblat de Ca n’Oliver, destinat a explicar com vivien els ibers a través d’un ampli ventall de propostes d’èxit consolidat. Guàrdia destacava que enguany, després de l’aturada del 2009, "es recupera a l’estiu la visita guiada a les excavacions arqueològiques del poblat, el que permet conèixer de primera mà la tasca dels investigadors". També destaquen la celebració del XI Cap de Setmana Ibèric a l’octubre i totes les activitats que generaran les exposicions temporals.
El director del Museu de Ca n’Oliver, Joan Francès, es mostrava optimista sobre la possibilitat de poder oferir més propostes educatives i poder enllestir el Pla Director del Museu. El primer pas serà estudiar la possibilitat d’accedir a fons FEDER "per acabar les tres cases ibèriques reconstruïdes que hi ha al poblat i obrir l’Aula Didàctica i la zona experimental". A més, es permetria l’ocupació temporal d’aturats majors de 45 anys.
Joan Francès espera obtenir els recursos necessaris, més tenint en compte la important tasca que es du a terme enfocada sobre tot a un públic escolar i familiar, i a la clara vocació metropolitana de l’equipament, "amb tots els beneficis que això pot reportar al territori". Una de les assignatures pendents continua sent el tema d’accessibilitat, ja que caldria adequar un itinerari per a gent amb la mobilitat reduïda. Es tractaria d’actuacions emmarcades dins el Pla Local d’Inclusió Social.
La regidora de Cultura, Montserrat Montiel, va voler destacar la important tasca que realitzen tots els treballadors i treballadores vinculats al museu en la difusió de la cultura ibèrica, i per tant del nostre passat, i es plantejava com a repte perfectament assumible fer conegut el Museu més enllà del nostre municipi.
La primera activitat del programa del 2012 serà el taller de indumentària per a infants, Vesteix-te d’iber!, que es realitzarà el diumenge 22 de gener a les 11.30 hores. El Museu esta obert de dimecres a divendres de 16.30h a 19.30h; dissabtes de 10.30h a 14.30h i de 16.30h a 19.30h i diumenges de 10.30h a 14.30h. Fins al 28 de març romandrà tancat tots els dimecres.