Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Came Parkare, empresa de sistemes d'aparcament, farà un centre de disseny d'equi...
Came Parkare, empresa de sistemes d'aparcament, farà un centre de disseny d'equipaments i software al Parc de l'Alba Vistà aèria del Parc de l'Alba amb la parcel·la que ocuparà Came ressaltada en blau (Foto cedida)

Came Parkare, empresa de sistemes d'aparcament, farà un centre de disseny d'equipaments i software al Parc de l'Alba

10 de maig de 2024 a les 13:15

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha venut a l’empresa Came Parkare, especialitzada en la fabricació i comercialització de sistemes d’aparcament, una parcel·la de 2.596,53 m2 al Parc de l’Alba de Cerdanyola per un total de 2.440.738,20 euros (sense IVA). Aquest centre es destinarà al disseny de nous equipaments i software, així com el servei d’atenció al client i comercialització associats als seus nous productes.

L’empresa Came Parkare Group, S.L, que forma part de la multinacional italiana CAME, està especialitzada en la fabricació i comercialització de sistemes d’aparcament. A més, els últims anys ha intensificat la seva activitat en I+Di, enfocant-se en el desenvolupament de solucions innovadores pels aparcaments i la millora de la mobilitat urbana sostenible. El centre que obriran al Parc de l'Alba serà un espai de desenvolupament en el qual l’empresa concentrarà tota l’activitat de disseny de nous equipaments i software, així com el servei d’atenció al client i comercialització associats als seus nous productes.

L’empresa preveu realitzar una important inversió i traslladar a més de 140 treballadors que provenen d’altres centres de la mateixa empresa.

Des de l'Incasòl remarquen que, amb aquesta operació, el Grup Came "confirma la decisió estratègica de seguir invertint a Catalunya" i, a través de Came Parkare Group SL, establir en el Parc de l’Alba la seva seu tecnològica, "donant un altre impuls al desenvolupament de sistemes digitalitzats pel sector de l’aparcament, amb una exposició internacional".

La parcel·la venuda (PC2-06.02) té una edificabilitat de 5.193,06 m2 de sostre i està situada a l’avinguda de la Ciència i envoltada de parcel·les amb usos relacionats amb la ciència i la tecnologia. Tres de les parcel·les adjacents estan disponibles i són propietat de l’Incasòl. A l’altra banda de l’avinguda es troben les tres parcel·les propietat d’Alba on s’instal·larà el centre de producció de xips Innofab.