Caminada cultural per sumar-se a la Setmana de la Mobilitat
26 de setembre de 2014 a les 13:09La ciutat se suma un any més a la setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra a Catalunya del 22 al 29 de setembre sota el lema 'Fem el carrer més nostre!'.
A banda de la conscienciació ciutadana sobre la necessitat d'una nova mobilitat urbana, que eviti els efectes negatius derivats de l'ús inadequat del cotxe a la ciutat, aquest diumenge s’organitza un Itinerari modernista que permetrà una visita guiada als edificis d’aquest corrent artístic existents al centre i al barri de baix de la ciutat. L'itinerari s’iniciarà al Museu d’Art de Cerdanyola, a les 12 hores i forma també part de les Jornades Europees de Patrimoni. La caminada transcorrerà per algunes de les principals obres del patrimoni modernista de la població, amb obres de Gaietà Buïgas i Eduard Maria Balcells.
L’itinerari s’inicia al museu d'art, on es visitaran els vitralls Les Dames de Cerdanyola, recentment restaurats, i continuarà per l’església de Sant Martí, amb els mosaics de Lluís Bru, i algunes residències d’estiueig. Està previst que es visitin jardins privats i alguns interiors conservats de l’època i també que s'inclogui un petit refrigeri inspirat en el menú del Casino.
Setmana de la Mobilitat
La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2014 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçarnos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit.
Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.
Els objectius principals de la Setmana són:
- Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
- Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
- Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
- Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
- Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.