Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Campanya municipal de vigilància i control del mosquit tigre
Campanya municipal de vigilància i control del mosquit tigre

Campanya municipal de vigilància i control del mosquit tigre

30 de maig de 2024 a les 9:57

S’apropa l’estiu i amb ell la calor i l’aparició del mosquit tigre, una espècie que s’ha adaptat perfectament al medi urbà. La prevenció és la millor fórmula per evitar la seva proliferació.

L'Ajuntament de Cerdanyola desenvolupa entre els mesos de maig i octubre una campanya de prevenció de la proliferació del mosquit tigre que consisteix en la realització d'una campanya informativa de les mesures de prevenció de punts de cria de mosquits, seguiment dels embornals del municipi i atenció a les queixes de la ciutadania en relació a la presència de mosquits i/o a la presència de punts amb masses d'aigua estancada on aquests puguin proliferar.

Així doncs, en la lluita contra el mosquit tigre és molt important la col·laboració ciutadana, tant a l’hora d’aplicar mesures preventives en les respectives finques, com en el fet de comunicar qualsevol incidència a l’Ajuntament, el que ajudarà a localitzar els focus del mosquit i aplicar mesures adients per a la seva eliminació.

Què hem de fer per evitar els focus de cria del mosquit tigre?

-Buidar i mantenir qualsevol recipient de l’exterior que pugui acumular aigua: joguines, cendrers, gerros, galledes, plats de sota els testos, safareigs, pneumàtics, ornaments de jardí, etc.

-Els dipòsits o bidons que s’utilitzen per recollir aigua pel rec han d’estar coberts amb una tela mosquitera prima o ser buidats i assecats una vegada a la setmana com a mínim

-Evitar les acumulacions d’aigua en zones de drenatge o canals de desguàs. Els embornals del jardí que acumulin aigua es poden tapar amb una tela mosquitera per tal d’evitar que el mosquit entri i hi posi els ous. També es recomana netejar-ho una vegada a la setmana tirant-hi aigua a pressió.

-Vigilar les basses petites, buidar-les dos cops per setmana o cobrir-les amb una tela mosquitera. També es recomana introduir peixos (per exemple la carpa comuna) a les basses, sent un mètode biològic d’eliminació de les larves de mosquit.

-Mantenir cobertes les piscines mentre no s’utilitzen. Les piscines de plàstic s’han de buidar periòdicament, i si no es fan servir cal retirar-les.

-També cal tapar els forats dels troncs i les branques dels arbres amb sorra.

-Canviar molt sovint l’aigua de les plantes que viuen en aigua i la dels plats dels animals domèstics.

-Les piscines clorades, l’aigua de rius i rieres en moviment i les basses on hi ha peixos o granotes, no constitueixen espais de risc.

 Per informar de la presència de mosquits, aigua estancada o qualsevol altra incidència relacionada ho podeu fer al servei de Salut Pública de l’Ajuntament trucant al 935 808 888, enviant un correu electrònic a salutpublica@cerdanyola.cat o mitjançant instància general al registre d'entrades.

Cartell de la campanya municipal Mosquit tigre

Vídeo de sensibilització: 

 

Informació sobre el Mosquit Tigre del Canal Salut