Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Campanya sobre informació bàsica al consumidor als comerços locals
Campanya sobre informació bàsica al consumidor als comerços locals

Campanya sobre informació bàsica al consumidor als comerços locals

14 d'octubre de 2003 a les 0:00

Fins al proper divendres 17 d’octubre s’està realitzant a Cerdanyola una campanya informativa d’informació bàsica al consumidor, dirigida a diversos comerços de la ciutat. La campanya, coordinada des de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), busca recordar i informar als comerços sobre la normativa fonamental exigible en relació a la informació bàsica al consumidor. L'objectiu bàsic es reforçar la confiança en el comerç local i fomentar una oferta de serveis de qualitat.

El punt principal de la normativa és el referent al nou full de reclamacions que va entrar en vigor el passat 28 de setembre, on tan consumidor com comerciant poden al·legar el seus motius. La campanya està subvencionada per l’àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona i s’adreça en aquesta primera edició a la zona de Cerdanyola on hi ha més concentració de comerços.

Tots els comerços estan obligats per llei a posar a disposició dels seus clients el full de reclamacions si així ho demana. Una vegada el consumidor a omplert el full de reclamacions ha de lliurar la còpia corresponent a l’Administració, que pot ser l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor que li pertoqui o directament a la Generalitat. A partir d’aquí es pot arribar a un acord amistós, una petició d’arbitratge o anar a tribunals. Si el comerç posa impediments per facilitar el full de reclamacions, el consumidor pot posar-ho en coneixement de l’Administració, en aquest cas l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor.

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Cerdanyola es troba a la 4ª planta de l’Ajuntament i prèviament s’ha de concertar dia i hora trucant al telèfon 93.580.88.88, extensió 451.