Campiones de Copa Catalunya!!

25 d'abril de 2022 a les 10:36

El CBF Cerdanyola certifica la seva classificació per a la fase d’ascens a Lliga Femenina 2 i el campionat de Copa Catalunya gràcies a la victòria per 62-64 contra el Grup Barna i la derrota de l’Igualada contra Manresa. Jugadores com Eva González i Ana Alonso van ser claus per endur-se un triomf agònic a La Nau del Clot.

La jornada 5 de la segona fase de Copa Catalunya es presentava com una data clau per acabar de definir els dos classificats per la fase d’ascens a Lliga Femenina 2 i, de retruc, les campiones de Catalunya. Al Nou Congost es jugava un Manresa-Igualada i a Barcelona, un Grup Barna-Cerdanyola. En clau cerdanyolenca, les de Pili Bilbao necessitaven guanyar al seu rival i esperar que Manresa aconseguís tombar a Igualada. Per les verdes es presentava un partit difícil, ja que les d’Eloy Acedo es mantenien invictes a La Nau del Clot en la present temporada.

El partit va començar amb molta igualtat per part de tots dos conjunts. Amb l’encert de jugadores com Eva González o Paula Roig (màximes anotadores del partit amb 17 i 19 punts, respectivament), es va arribar al minut 4 de joc amb el resultat de 10-9. A partir de llavors, els tirs lliures fallats per les verdes i la ratxa anotadora de les locals van començar a obrir una important escletxa per les barcelonines, situant-se 5 punts per sobre a falta de 3 minuts per acabar el primer quart (16-11). Un dels moments crítics del primer periode va ser quan el Grup Barna va assolir una avantatge de 10 punts a falta d’1 minut pel seu final. Afortunadament per les vallesanes, van aconseguir retallar diferències al final dels primers 10 minuts, situant-se a només 5 punts de les seves rivals (24-19).

Al segon quart, la intensitat local va augmentar, on va ser clau la motivació del seu públic durant tot aquest período. Amb una Paula Roig inspirada, van aconseguir la màxima diferència del partit quan faltaven 5 minuts pel descans (36-24), fet que augurava que el partit estava apunt de caure del bàndol barceloní. Però en l’últim minut del quart, les vallesanes van tornar a ficar-se de nou en el matx, gràcies als punts de Carla Pérez, arribant al descans perdent de 5 (38-33).

A la represa, va destacar el joc defensiu de tots dos equips, però també va ser l’inici del tram més emocionant del partit, ja que les verdes van aconseguir empatar l’encontre a falta de 5 minuts pel final del tercer quart gràcies als tirs lliures d’Ana Alonso (41-41). A partir de llavors, el Grup Barna va aguantar la diferència de +2 al llarg de tot el periode, agafant-se a l’encert de Paula Roig per contrarrestar el bon estat de forma de jugadores visitant com Eva González. Amb tot això, es va arribar als últims 10 minuts de joc amb el marcador de 55-52.

L’últim quart va ser d’autèntic infart. En els primers 2 minuts de joc, les verdes van aconseguir ficar-se al capdavant del marcador per primer cop des del primer quart, gràcies al triple de Laia Espin (55-57). A partir d’aquest moment, el Cerdanyola va mostrar-se molt sòlid en defensa aguantant com va poder les embestides d’un Gruo Barna desesperat per col·locar-se de nou amb avantatge en el lluminós. Als últims 5 minuts de joc, van arribar bones noticies del Nou Congost, ja que Manresa havia guanyat a Igualada per 58-53, fet que provocava que la victòria de les visitants els donaria la classificació per la fase d’ascens. Un triple de Paula Roig als últims 2 minuts va empatar el partit (59-59) i quan tothom pensava en la pròrroga, va aparèixer Eva González per anotar els últims punts del matx, que acabarien suposant la victòria per 62-64 i que va desencadenar l’alegria i l’eufòria a la banqueta visitant.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola assegura la seva presència a la fase d’ascens a Lliga Femenina 2 i el titol de campiones de Copa Catalunya. La setmana que ve tancaran la segona fase enfrontant-se a casa contra el CB Igualada en un partit instrascendent per tots dos conjunts. Serà dissabte a tres quarts de sis de la tarda.

Fitxa tècnica

CB Grup Barna (62): Núria Grau (0), Paula Roig (19), Georgina Collado (5), Anna Flores (7), Andrea Garcia (1), Laura Tierno (6), Clara Villalonga (3), Paula Casadevall (8), Ariadna Garcia (9), Esther Cortés (0), Emma Pey (4).

CBF Cerdanyola (64): Carla Pérez (7), Ruth Allison (2), Eva González (17), Eva Almasque (4), Lara Fernández (0), Laia Espin (3), Anna Iglesias (7), Iona Garcia (8), Mar Moreno (0), Elena Murcia (2), Ana Alonso (14), Lorena Del Moral (0).

Parcials: 24-19 // 38-33 // 55-52 // 62-64