Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Cap de setmana de viatge en el temps a la Cerdanyola dels íbers
Cap de setmana de viatge en el temps a la Cerdanyola dels íbers

Cap de setmana de viatge en el temps a la Cerdanyola dels íbers

4 d'octubre de 2002 a les 0:00

El Servei Municipal de Patrimoni, amb la col.laboració del Col.lectiu de Recerques Arqueològiques (CRAC), organitzen el II Cap de Setmana Ibèric al poblat del Turó de Ca n’Olivé amb la realització de diverses activitats informatives, lúdiques i culturals entre dissabte a la tarda i diumenge al migdia, Les activitats suposen un viatge virtual al passat de la Cerdanyola ibèrica.
Visites guiades, teatre i dansa, xerrades sobre la investigació que es realitza a Ca n’Olivé –amb el suport de la Fundació Agbar-, exposicions, tallers sobre aspectes quotidians de la vida en l’època ibèrica i fins i tot un tast gastronòmic es realitzaran entre les activitats previstes.
El programa d’actes vol servir per presentar el desenvolupament del projecte de recuperació del poblat de Ca n’Olivé, les intervencions realitzades al llarg dels dos últims anys, la museïtzació del barri superior del vessant sud del poblat i la nova àrea d’interpretació arqueològica i paisatgística situada al cim del Turó.

El programa d'activitats previst és el següent:

Dissabte 5
- 16 a 19 hores
Visites teatralitzades al poblat en companyia de la Betínin i en Bilos, dos personatges ibèrics del segle III aC que en acabar convidaran als participants a un petit refrigeri ibèric. Les visites començaran a les 16, 17 i 18 hores.

- 19 hores
Xerrada sobre el desenvolupament del Projecte de Recuperació del Poblat Ibèric del Turó de Ca n'Olivé (2000-2003) i els projectes de futur a la nova àrea d'interpretació arqueològica del jaciment.

Diumenge 6
- 10 a 14 hores
*Exposició ""La recerca arqueològica al jaciment de Ca n'Olivé.1919-20002"".
*Tallers per acostar-se a la vida quotidiana ibèrica: modelat i decoració de ceràmica, escriptura, elaboració i estampació de teixits i fabricació de materials constructius.
*Visites guiades a les zones excavades i museïtzades durant l'any 2002. Les visites començaran a les 10.15, 10.45, 11.15 i 13.30
hores.
*Punt d'informació a la zona d'acollida sobre la Ruta dels Íbers i el Museu de Cerdanyola, publicacions sobre patrimoni i història local, postals i samarretes.

- 12 hores
*Parlaments a càrrec de:
. Senyor Jordi Mena, Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cerdanyola.
. Representant de la Fundació AGBAR (Aigües de Barcelona).
. Carles Vicente, historiador i Cap de l'Oficina de Patrimoni
Cultural de la Diputació de Barcelona.
. Senyora Cristina Real, Alcaldessa de Cerdanyola del Vallès.

- 12.30 hores.
*Dansa d'inspiració grega interpretada pel grup de dansa contemporània GéDeCé.
*Escenificiació de costums i rituals ibèrics a càrrec de l'Equip de Reconstrucció històrica de la Ciutadella Ibèrica de Calafell.

- 13.15 hores
*Tast de cuina elaborat amb alguns dels aliments que es consumien en època ibèrica i romana.