Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Carles postula Josep Àngel Sàiz com el seu successor a l'Arquebisbat barceloní
Carles postula Josep Àngel Sàiz com el seu successor a l'Arquebisbat barceloní

Carles postula Josep Àngel Sàiz com el seu successor a l'Arquebisbat barceloní

12 de novembre de 2002 a les 0:00

L'Arquebisbe de Barcelona, el cardenal Ricard Maria Carles, ha postulat Josep Àngel Sàiz Meneses, actual bisbe auxiliar de Barcelona i exRector de la Parròquia del Roser de Serraparera, com un dels seus possibles successors al capdavant de la diòcesi.

Segons informa el diari Avui citant fonts del Vaticà, Carles ha demanat a Joan Pau II el nomenament de Sàiz com coadjutor de l'Arquebisbat abans del 24 de setembre, data en que expira la pròrroga de dos anys del seu mandat que li va concedir el Vaticà fins que complís 80 anys.

Sàiz Meneses està considerat l'home de confiança de l'Arquebisbe de Barcelona des de la renúncia de Joan Carrera  a la coordinació de la diòcesi, tot i que el nomenament de l'exRector del Roser com bisbe auxiliar de Barcelona -el més jove d'Espanya amb 45 anys- va despertar força polèmica als últims mesos de l'any passat ja que se'l considera massa conservador.

No obstant, Sàiz Meneses no seria l'únic participant en aquesta cursa per succeir Ricard Maria Carles ja que entre els candidats també figurarien l'actual bisbe de Cartagena-Múrcia Manuel Ureña -que sembla tenir el suport de la Secretaria d'Estat Vaticana- i l'abat de Montserrat Josep Maria Soler -que podria tenir el recolzament del president de la Confederació Episcopal Espanyola Antonio Maria Rouco Varela.

Josep Àngel Sàiz Meneses va ser Rector de la parròquia del Roser de Serraparera des de 1992 fins finals de l'any passat quan va passar a ocupar el bisbat auxiliar de Barcelona des d'on s'encarrega de la coordinació de l'activitat pastoral i econòmica de tota la diòcesi. Sàiz també ha estat responsable del Servei d'Assistència i Formació Religiosa (Safor) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i impulsor del Centre Cristià dels Universitaris (CCU).