Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Carlos Cordón ha estat nomenat vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibi...
Carlos Cordón ha estat nomenat vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Carlos Cordón ha estat nomenat vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

27 de juliol de 2023 a les 11:29

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, es responsabilitzarà de la vicepresidència de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que inicia el mandat 2023-2027 avui dijous 27 de juliol amb un govern presidit per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i un acord de govern entre els grups metropolitans del PSC, Junts per Catalunya, En Comú Podem i ERC.

L’acord de govern metropolità dona prioritat a les mesures de vertebració del territori, amb el desenvolupament de projectes d’abast metropolità, sense perdre la identitat municipal. L'AMB s'implicarà en la integració urbana de les infraestructures que segreguen el territori i les transformacions urbanes entorn de les grans vies de comunicació, sempre sota el desplegament del Pla director urbanístic metropolità (PDUM).  L’acord reitera el compromís de l’administració amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Pel que fa a la mobilitat, es redactarà el nou Pla metropolità de mobilitat urbana 2025-2030, en el qual s’inclourà, entre altres, la progressiva renovació i ampliació de la flota de transport públic, la potenciació de mitjans de transport sostenibles i mesures com les zones de baixes emissions. També es dissenyarà un sistema estable de finançament que posi fi als dèficits que s’arrosseguen des de fa anys, i s’integraran al sistema de finançament de l’ATM totes les despeses actualment cobertes únicament per l’AMB: tarifació social, tarifa de la segona corona metropolitana i infraestructures complementàries del transport públic, entre altres.

El nou Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que es constitueix avui està format per 90 consellers i conselleres i és el màxim òrgan de govern de l'AMB. La Junta de Govern per a aquest mandat estarà formada per 17 membres (president/a i 16 consellers o conselleres), amb el repartiment següent: PSC, 9 membres; Junts per Catalunya, 3 membres; En Comú Podem, 3 membres; i ERC, 2 membres.